Overlegcomité: ‘Horeca open tot 1 uur en tot 8 personen per tafel’

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juli en mogelijk zelfs al vanaf 27 juni weer tot 1 uur ’s nachts de deuren openhouden, in plaats van tot 23.30 uur nu. Dat heeft het Overlegcomité beslist, bevestigen meerdere bronnen aan Belga. Het gezelschap aan tafel wordt opgetrokken van vier naar acht.

Dat laatste geldt ook voor bijeenkomsten in de privésfeer: ook daar mogen er binnenkort weer acht volwassenen samenkomen bij iemand thuis, in plaats van vier. Verder zouden de federale regering en de deelstaten ook beslist hebben om horecazaken toe te laten om plexiglas te gebruiken op hun buitenterrassen, zodat de tafeltjes iets dichter bij elkaar kunnen worden gezet.

Ook het samenscholingsverbod van meer dan tien mensen overdag en vier ’s nachts zou op de schop gaan. Tot slot valt te horen dat caféspelen – zoals biljart of darts – opnieuw zouden worden toegelaten, maar dan wel met mondmaskers.

(Belga)

Partner Content