Regina Mayer uit het Duitse Laufen voedde een kalfje op om het te gebruiken als paard. Het kalf Luna, dat twee jaar geleden geboren werd, is nu uitgegroeid tot een stevige koe. Regina gaat er geregeld mee rijden en gebruikt Luna als paard om over horden van bierbakken en paaltjes te springen. Volgens het meisje gelooft de koe dat het echt een paard is. Luna verstaat commando's als 'ga', 'sta' en 'galop'.

Volgens Anne Wiltafsky, die koeien africht in Zürich, is het geen uitzondering dat koeien gebruikt worden als paarden. "De jonge dieren kunnen heel goed springen," zegt ze. Vroeger werd dat wel vaker gedaan.

Regina kwam op het idee om een koe te gebruiken als springpaard nadat ze van haar ouders geen paard mocht kopen.

Sara Morillo

Regina Mayer uit het Duitse Laufen voedde een kalfje op om het te gebruiken als paard. Het kalf Luna, dat twee jaar geleden geboren werd, is nu uitgegroeid tot een stevige koe. Regina gaat er geregeld mee rijden en gebruikt Luna als paard om over horden van bierbakken en paaltjes te springen. Volgens het meisje gelooft de koe dat het echt een paard is. Luna verstaat commando's als 'ga', 'sta' en 'galop'. Volgens Anne Wiltafsky, die koeien africht in Zürich, is het geen uitzondering dat koeien gebruikt worden als paarden. "De jonge dieren kunnen heel goed springen," zegt ze. Vroeger werd dat wel vaker gedaan. Regina kwam op het idee om een koe te gebruiken als springpaard nadat ze van haar ouders geen paard mocht kopen. Sara Morillo