Het gaat om een afbeelding gegraveerd in een glazen schaal die volgens de archeologen dateert uit de vierde eeuw. De schaal met een diameter van circa 22 centimeter werd ontdekt in de ruïnes van de Romeinse stad Castulo, nabij Linares in de provincie Jaen. De archeologen van Forum MMX hebben zo'n vier vijfde ervan kunnen recupereren.

Geen baard

Op de afbeelding wordt de vermoedelijke Jezus geflankeerd door twee apostelen, wellicht Petrus en Paulus. Zij staan tussen twee palmbomen, die in het christendom vaak gebruikt worden als teken voor onder andere onsterfelijkheid en de hemel.

Opvallend is ook dat de figuur die Jezus Christus moet voorstellen, in tegenstelling tot later afbeeldingen geen baard en geen lang haar heeft. (KVDA)

Het gaat om een afbeelding gegraveerd in een glazen schaal die volgens de archeologen dateert uit de vierde eeuw. De schaal met een diameter van circa 22 centimeter werd ontdekt in de ruïnes van de Romeinse stad Castulo, nabij Linares in de provincie Jaen. De archeologen van Forum MMX hebben zo'n vier vijfde ervan kunnen recupereren.Op de afbeelding wordt de vermoedelijke Jezus geflankeerd door twee apostelen, wellicht Petrus en Paulus. Zij staan tussen twee palmbomen, die in het christendom vaak gebruikt worden als teken voor onder andere onsterfelijkheid en de hemel.Opvallend is ook dat de figuur die Jezus Christus moet voorstellen, in tegenstelling tot later afbeeldingen geen baard en geen lang haar heeft. (KVDA)