De Amerikaanse Trappe hoopte met 378 heliumballonnen de Atlantische Oceaan over te steken vanuit het grensgebied Amerika-Canada. Geschat werd dat de tocht ongeveer zes dagen zou duren. Maar al na twaalf uur moest Jonathan Trappe zijn poging staken wegens "technische problemen". Hij landde in Newfoundland in Canada.

De waaghals reisde niet in een typische luchtballonnenmand, maar in een reddingssloep. Het gevaar bestaat immers dat hij in het water belandt.

Trappe uit Noord-Carolina was niet aan zijn proefstuk toe, in 2010 vloog hij al eens van Engeland naar Frankrijk. (AVE)

De Amerikaanse Trappe hoopte met 378 heliumballonnen de Atlantische Oceaan over te steken vanuit het grensgebied Amerika-Canada. Geschat werd dat de tocht ongeveer zes dagen zou duren. Maar al na twaalf uur moest Jonathan Trappe zijn poging staken wegens "technische problemen". Hij landde in Newfoundland in Canada. De waaghals reisde niet in een typische luchtballonnenmand, maar in een reddingssloep. Het gevaar bestaat immers dat hij in het water belandt. Trappe uit Noord-Carolina was niet aan zijn proefstuk toe, in 2010 vloog hij al eens van Engeland naar Frankrijk. (AVE)