Nog 66 slachtoffers van aanslagen in ziekenhuis

© BELGA

Nog 66 slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem verblijven in het ziekenhuis.

Nog 66 slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart, verblijven in het ziekenhuis. Dat heeft de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid gemeld. Vier patiënten, allen met de Belgische nationaliteit, werden uit het ziekenhuis ontslagen.

Van de gehospitaliseerde patiënten bevinden 37 personen zich nog altijd op intensieve zorgen. “Dat komt door de ernst en de specifieke kenmerken van de verwondingen”, zegt de FOD Volksgezondheid. In de gespecialiseerde brandwondencentra worden nog 26 patiënten verzorgd.

Vluchten Antwerpen afgebouwd

Intussen handelt de luchthaven van Antwerpen in Deurne maandag nog 26 extra vluchten af voor Brussels Airlines die nog niet op de luchthaven van Zaventem kunnen vertrekken of aankomen. De komende dagen wordt het extra aanbod verder afgebouwd zodat tegen het einde van de week in Deurne opnieuw sprake zal zijn van een normaal aantal vliegbewegingen per dag. Vertragingen door de drukte zijn er intussen nog nauwelijks.

De regionale luchthaven van Antwerpen ging de voorbije twee weken ver over de theoretische maximumcapaciteit aan vertrekkende en aankomende vluchten, om zoveel mogelijk vluchten van Brussels Airlines die na de aanslagen moesten uitwijken van Zaventem toch te laten doorgaan. Op de drukste dag vonden er maar liefst 58 bewegingen plaats, een veelvoud van het normale aanbod.

Extra werklast

De drukte zorgde af en toe voor vertragingen en uiteraard voor heel wat extra werklast voor het personeel. Zondag installeerde de luchthaven nog een tweede security lane om de passagiers meer ruimte en een snellere doorstroming te bieden.

“Momenteel loopt alles vlot, er is natuurlijk ook een soort routine in gekomen”, geeft luchthavencommandant Wim Verbist aan. “De komende dagen worden de extra bewegingen afgebouwd: maandag zijn het er nog 26, dinsdag 10 en woensdag 8. Als alles volgens plan verloopt, zal Brussels Airlines tegen het einde van de week geen vluchten meer afleiden naar Antwerpen.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content