Nabestaanden Nederlandse slachtoffers klagen Brussels Airport aan

© Twitter

Enkele nabestaanden van Nederlandse slachtoffers van de aanslag op de luchthaven van Zaventem vinden dat de reizigers onvoldoende beschermd waren. Daarom klagen ze Brussels Airport aan.

Nabestaanden van Nederlandse slachtoffers van de aanslag op Brussels Airport willen de luchthaven voor de rechtbank slepen, zo meldt de Nederlandse krant NRC. Ze vinden dat de reizigers onvoldoende beschermd waren en verwijzen daarbij naar het vernietigende oordeel van de luchthavenpolitie over de beveiliging.

Twee families van Nederlandse slachtoffers hebben contact gehad over de juridische stappen. Nabestaande Rasco Weah zegt aan NRC dat de luchthaven geen duidelijkheid heeft gegeven over hoe zijn zus is overleden en of ze heeft geleden. “Veel vragen blijven onbeantwoord. We weten niets. Alleen dat ze dood is. De Belgen hebben mijn zus vermoord. Ik ga daartegen vechten.”

Brussels Airport zegt in een reactie het verlies van de families te betreuren en betuigt medeleven. Een woordvoerster van de luchthaven heeft geen weet van een formele klacht, maar benadrukt dat de beveiliging van publieke zones een verantwoordelijkheid is van de federale politie. “Dat is de wet. Er is een duidelijke rolverdeling.” (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content