In beeld: Russische mijnwerker maakt de mooiste plaatjes van vossen

De Russische verlaten noordoostelijke regio Chukotka bestaat voornamelijk uit onherbergzame toendra. Een dooie boel, zeg maar. Toch slaagt de Russische mijnwerker Ivan Kislov erin de mooiste tekenen van leven te ontwaren in het woeste landschap. Na de werkuren trekt hij er met zijn camera op uit en legt hij rond de noordpoolcirkel vossen vast die er in het wild leven en jagen om te overleven.

De getalenteerde arbeider werd door Bored Panda geïnterviewd en vertelde de website wat meer over zijn leven in de havenstad Magadan en zijn hard labeur in de mijnen van Chukotka. ‘Als ik tijd heb tijdens mijn lange shiften, leg ik me toe op fotografie om te ontspannen en los te komen van de routine’, aldus Kislov op Bored Panda. Hij houdt ervan om ‘wandelingen te maken naar moeilijk bereikbare plaatsen’, maar ook ‘eenvoudige wandelingen’ vindt hij aangenaam ‘om de wilde dieren te observeren’.

Op Kislovs website, zijn foto’s van wolven tot beren, rendieren en konijnen te zien. Maar vossen vindt de man de meest enthousiaste modellen: ‘Ze zijn nieuwsgierig en komen heel dichtbij.’ Wie zelf nieuwsgierig is geworden naar die prachtige poses van de roodharige beestjes, kan hierboven de mooie creaties van Kislov bekijken en herbekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content