Michael Jackson verdiende bijna miljard dollar sinds zijn dood

Een jaar na zijn onverwachte dood op 25 juni is de schuldenberg van Michael Jackson bijna helemaal afgebouwd.

“Zijn dood heeft Jackson de comeback verschaft die hij altijd wilde”, schreef de New York Times. De zanger verdiende bijna 1 miljard dollar sinds zijn dood.

De executeurs van het testament zijn er door meerdere lucratieve contracten in geslaagd de financiën van de zelfverklaarde King of Pop in orde te brengen.

Zo heeft de film “Michael Jackson’s This is It” wereldwijd 261 miljoen dollar in het laatje gebracht en heeft de zanger/danser vorig jaar wereldwijd 33 miljoen albums verkocht en 800.000 exemplaren van de albums van de Jackson Five en de Jacksons. Samen goed voor 249 miljoen dollar. Ook downloads en ring tones brachten geld in het laatje.

Toen Jackson op vijftigjarige leeftijd overleed, stond hij aan de rand van een financiële ramp en aan de vooravond van een riskante poging tot comeback na 12 jaar, via een langdurige reeks van concerten in Londen. Toen had de man voor meer dan 400 miljoen dollar schulden.

Deskundigen menen dat Wacko Jacko op de lange termijn nog Elvis Presley kan overtreffen.

“Vermoord voor het geld”

Ondertussen zegt LaToya Jackson, de zus van Michael, dat haar broer vermoord is voor het geld. “Michael werd wegens de rechten op zijn muziek gedood”, zei de 54-jarige zangeres donderdag op de Britse omroep ITV.

Ze wisten dat Michael dood zo veel meer waard zou zijn dan levend.” Wie er achter een dergelijke daad zou kunnen zitten, kon de zangeres evenwel niet zeggen.

LaToya Jackson is er altijd van overtuigd geweest dat de dood van haar broer geen ongeval was. Michael Jackson stierf nadat zijn arts hem het narcosemiddel Propofol gegeven had.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content