Oprah Winfrey, een van de rijkste vrouwen ter wereld, reisde in juli naar Zurich om er het huwelijk van zangeres Tina Turner met de Duitse producer Erwin Bach bij te wonen. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om een bezoekje te brengen aan de exclusieve boetiek Trois Pommes, zo schrijft de krant Blick.

Te duur

In een interview met het Amerikaanse programma Entertainment Tonight vertelde Winfrey hoe ze een handtas van om en bij de 38.000 dollar van dichterbij wilde bekijken, en hoe de verkoopster dat weigerde met de woorden "Neen, het is te duur".

Toen Winfrey bleef aandringen, liet de verkoopster - die vermoedelijk dacht dat Oprah zich de dure handtas niet kon veroorloven - haar goedkopere handtassen zien.

Winfrey, wier persoonlijke fortuin geschat wordt op bijna 3 miljard dollar, verliet naar eigen zeggen zonder protesteren de winkelMisverstand

Trudie Goetz, de eigenares van Trois Pommes en eveneens te gast op het huwelijk van Tina Turner, verontschuldigde zich en noemde het incident een "misverstand", aldus Blick. "Mijn verkoopster is heel correct en bedient de meest verwende klanten ter wereld. Ze heeft me beloofd dat ze Oprah goed heeft behandeld, dus het moet om een misverstand gaan."

Volgens Goetz spreekt de verkoopster zowel Italiaans als Engels, maar is haar Engels niet zo goed. "Misschien toonde ze goedkopere handtassen in dezelfde stijl omdat ze niet goed wist wat Oprah wilde."

De Zwitserse toeristische dienst, die erg verveeld zit met de zaak, heeft zich inmiddels verontschuldigd en liet op Twitter optekenen dat de verkoper in kwestie "erg verkeerd heeft gehandeld". "We vinden het spijtig dat Oprah dit is overkomen", klonk het nog.

Apartheid

Het incident komt te midden een politieke rel over plannen van sommige Zwitserse gemeenten om asielzoekers op bepaalde publieke plaatse te bannen, zoals zwembaden, speelpleinen en bibliotheken, om spanningen met de inwoners te vermijden.
Mensenrechtenorganisaties hebben het voorstel al met de apartheid vergeleken.

Zwitserland heeft met 48.000 asielzoekers twee keer zoveel asielzoekers dan het Europese gemiddelde. (Belga/TE)

Oprah Winfrey, een van de rijkste vrouwen ter wereld, reisde in juli naar Zurich om er het huwelijk van zangeres Tina Turner met de Duitse producer Erwin Bach bij te wonen. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om een bezoekje te brengen aan de exclusieve boetiek Trois Pommes, zo schrijft de krant Blick. Te duurIn een interview met het Amerikaanse programma Entertainment Tonight vertelde Winfrey hoe ze een handtas van om en bij de 38.000 dollar van dichterbij wilde bekijken, en hoe de verkoopster dat weigerde met de woorden "Neen, het is te duur". Toen Winfrey bleef aandringen, liet de verkoopster - die vermoedelijk dacht dat Oprah zich de dure handtas niet kon veroorloven - haar goedkopere handtassen zien. Winfrey, wier persoonlijke fortuin geschat wordt op bijna 3 miljard dollar, verliet naar eigen zeggen zonder protesteren de winkel Misverstand Trudie Goetz, de eigenares van Trois Pommes en eveneens te gast op het huwelijk van Tina Turner, verontschuldigde zich en noemde het incident een "misverstand", aldus Blick. "Mijn verkoopster is heel correct en bedient de meest verwende klanten ter wereld. Ze heeft me beloofd dat ze Oprah goed heeft behandeld, dus het moet om een misverstand gaan." Volgens Goetz spreekt de verkoopster zowel Italiaans als Engels, maar is haar Engels niet zo goed. "Misschien toonde ze goedkopere handtassen in dezelfde stijl omdat ze niet goed wist wat Oprah wilde." De Zwitserse toeristische dienst, die erg verveeld zit met de zaak, heeft zich inmiddels verontschuldigd en liet op Twitter optekenen dat de verkoper in kwestie "erg verkeerd heeft gehandeld". "We vinden het spijtig dat Oprah dit is overkomen", klonk het nog. Apartheid Het incident komt te midden een politieke rel over plannen van sommige Zwitserse gemeenten om asielzoekers op bepaalde publieke plaatse te bannen, zoals zwembaden, speelpleinen en bibliotheken, om spanningen met de inwoners te vermijden. Mensenrechtenorganisaties hebben het voorstel al met de apartheid vergeleken. Zwitserland heeft met 48.000 asielzoekers twee keer zoveel asielzoekers dan het Europese gemiddelde. (Belga/TE)