Het gerecht in Veurne zet een nieuwe stap in het onderzoek rond Walter Capiau. Het parket gaat hem binnenkort confronteren met twee nieuwe klachten van kindermisbruik. Die komen bovenop de twee klachten die eerder al waren ingediend. Dat meldt "Het Nieuws" van vtm.

Verjaard"We bevestigen dat we twee nieuwe klachten ontvingen in het dossier van Walter Capiau", stelt het parket van Veurne. "De zaak is geen prioriteit omdat alle feiten verjaard zijn. Capiau zal zoals elke andere burger behandeld worden."

Eén klacht komt van een man die zegt dat hij zélf lastig werd gevallen door Capiau, tientallen jaren geleden. De andere klacht komt van een vriend van een mogelijk slachtoffer.

Waarheid

Volgens Dirk Dawyndt, advocaat van Capiau, wordt Capiau waarschijnlijk opgeroepen bij de politie om zijn verklaring af te leggen en geconfronteerd te worden met de klager. "Capiau zal zeggen wat er moet gezegd worden: de waarheid."

De ex-televisiepresentator raakte net voor de zomer in opspraak omdat hij in de jaren '50 en '60 twee minderjarige jongens misbruikte, onder andere als scoutsleider. Capiau gaf dat ook toe.

Er is sprake van nog een slachtoffer, een man uit Marseille, maar die heeft nog geen klacht ingediend. (Belga/TE)

Het gerecht in Veurne zet een nieuwe stap in het onderzoek rond Walter Capiau. Het parket gaat hem binnenkort confronteren met twee nieuwe klachten van kindermisbruik. Die komen bovenop de twee klachten die eerder al waren ingediend. Dat meldt "Het Nieuws" van vtm. Verjaard"We bevestigen dat we twee nieuwe klachten ontvingen in het dossier van Walter Capiau", stelt het parket van Veurne. "De zaak is geen prioriteit omdat alle feiten verjaard zijn. Capiau zal zoals elke andere burger behandeld worden." Eén klacht komt van een man die zegt dat hij zélf lastig werd gevallen door Capiau, tientallen jaren geleden. De andere klacht komt van een vriend van een mogelijk slachtoffer. WaarheidVolgens Dirk Dawyndt, advocaat van Capiau, wordt Capiau waarschijnlijk opgeroepen bij de politie om zijn verklaring af te leggen en geconfronteerd te worden met de klager. "Capiau zal zeggen wat er moet gezegd worden: de waarheid." De ex-televisiepresentator raakte net voor de zomer in opspraak omdat hij in de jaren '50 en '60 twee minderjarige jongens misbruikte, onder andere als scoutsleider. Capiau gaf dat ook toe. Er is sprake van nog een slachtoffer, een man uit Marseille, maar die heeft nog geen klacht ingediend. (Belga/TE)