Peter Vandeweerdt

Het nadeel van een trip naar Salzburg in september: de beroemde Festspiele zijn dan afgelopen. Toen dat ons ooit overkwam, gingen we dan maar voor de tweede keuze: het Salzburger Marionettentheater. Tweede keuze? De verkorte versie van Mozarts Zauberflöte was een van de meest magische uitvoeringen die ik ooit zag. Prachtige figuurtjes, schitterende decors, en de miniatuurchoreografie was een feest voor de ogen. Ik heb ze altijd eens terug willen zien, maar het is er nooit van gekomen.

Het kan nu gewoon in Brussel. Ze brengen een van hun successtukken, Beethovens opera Fidelio. Het verhaal van Leonore, die vermomd als cipier Fidelio haar ter dood veroordeelde man uit de kerker wil bevrijden. Zonder twijfel wordt het een betoverend schouwspel voor jong (pakweg +12) en oud. Er zijn drie opvoeringen, twee om 20.00 uur en zaterdag een om 15.00 uur.

20/09 – 21/09

Marionettentheater

Zaal M/Bozar

Brussel

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content