Opnieuw genieten

Hoe geef je opnieuw inhoud en vorm aan je leven na de diagnose ongeneeslijke kanker? Margot Scholte vroeg het aan 12 mensen, die opvallend veel van zichzelf blootgaven, wat misschien niet zo verwonderlijk is, aangezien Scholte behalve psycholoog ook lotgenoot is. Daarom liet ze zich ook zélf interviewen door psycholoog Heleen van Deur. Samen schreven ze Evenwichtskunstenaars, waarin ze vooral veel thematisch geordende citaten uit de interviews presenteren. Om vervolgens 4 academici erover te laten reflecteren, en zelf met een nabeschouwing af te sluiten. Een toegankelijk boek dat lotgenoten, naasten en professioneel betrokkenen (h)erkenning biedt en inspireert om (de ander te helpen) weer zoveel mogelijk voluit te leven en te genieten, ondanks de angst en onzekerheid.

– Evenwichtskunstenaars. Over leven met ongeneeslijke kanker. Margot Scholte en Heleen van Deur, Uitgeverij Coutinho, 2019, 168 blz., ISBN 9789046906958.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content