Eén arts hebben is beter dan meerdere. Mensen sterven gemiddeld wat minder snel als ze slechts één arts regelmatig raadplegen. Het zou te maken hebben met vertrouwen en het beter opvolgen van de gezondheidsadviezen van de arts. (Bron: British Medical Journal Open)

Mars had vroeger een hardere korst dan de aarde. Studie van een Marsmeteoriet wijst uit dat er 4,47 miljard jaar geleden al een korst moet zijn geweest, terwijl dat op de aarde pas 4,37 miljard jaar geleden het geval was. ( Nature)

Een dinosaurus had poten van een meter breed. Het dier was verwant aan de brachiosaurussen die tot 25 meter hoog konden worden. Het leefde tussen 150 en 160 miljoen jaar geleden. Zijn ontdekkers doopten hem ‘The Real Bigfoot’. ( PeerJ)

Milieuvervuiling in Europa is minstens 5600 jaar oud. De oudste bekende vervuiling deed zich voor in de Balkan en moet het gevolg geweest zijn van het smelten en smeden van lood. De regio is rijk aan metalen en er moet een belangrijke metaalindustrie geweest zijn. ( PNAS)

Tweehonderd hersencellen controleren het plassen. Vorsers hebben ontdekt welke cellen in de hersenstam de activiteit controleren van de spieren die de urineleider gesloten houden. Mogelijk hebben ze nog andere functies. ( Nature Neuroscience)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content