1155 tuineigenaars hebben zich al kandidaat gesteld voor FlowerPower De Tuin. Dat project van HOGENT en Knack wil onderzoeken hoe je het best van een gewoon gazon omschakelt naar een bloemrijk grasland. Een gazon vol bloemen is niet alleen een streling voor het oog, het is ook veel beter voor de biodiversiteit. Paardenbloem, madelief en klaver geven bijen, vlinders en andere insecten voedsel. Op hun beurt zijn zij voeding voor vogels. Een kleurrijker gazon zorgt dus meteen ook voor veel meer leven in de tuin.

Zo past FlowerPower De Tuin perfect in de Knack-campagne Maai Mei Niet, die in 2022 een tweede editie krijgt. ‘Dat wij zo snel meer dan 1000 kandidaten hebben gevonden, is een onverhoopt succes’, zegt onderzoekster Stephanie Schelfhout (HOGENT). 500 mensen zullen worden uitgeloot. Zij krijgen gratis zaaigoed en worden tijdens het experiment begeleid door experts. Er zullen onder meer FlowerPower-cafés worden gehouden, waar tips worden uitgewisseld. ‘De spreiding zit goed,’ besluit Schelfhout, ‘maar extra kandidaten uit kleinere, landelijke dorpen uit Limburg en West-Vlaanderen zijn nog welkom.’

Inschrijven kan op https://mijntuinlab.be/projects/13/

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content