Madoff en vrouw ‘probeerden zelfmoord te plegen’

© Image Globe

De veroordeelde Amerikaanse oplichter Bernard Madoff (73) en zijn vrouw Ruth hebben in december 2008 geprobeerd zelfmoord te plegen, nadat zijn miljardenfraude bekend raakte.

De Amerikaanse veroordeelde oplichter Bernard Madoff (73) en zijn vrouw Ruth hebben in december 2008 geprobeerd zelfmoord te plegen, nadat zijn miljardenfraude bekend raakte. Dat heeft Ruth Madoff verteld in het CBS-programma 60 Minutes, dat komende zondag wordt uitgezonden. Volgens haar nam het koppel “een hoop” slaap- en kalmeerpillen op kerstavond in 2008.

“Ik weet niet meer wiens idee het was, maar we besloten uit het leven te stappen omdat de gebeurtenissen zo verschrikkelijk waren,” aldus Ruth Madoff. “Ik nam wat we hadden, hij nam nog meer. We namen de pillen en werden de volgende ochtend wakker. Het was heel impulsief en ik ben nu blij dat we wakker werden.”

Bernard Madoff werd in 2009 veroordeeld tot 150 jaar cel uit voor het opzetten van een Ponzischema, waarmee hij jarenlang klanten oplichtte voor in totaal zo’n 65 miljard dollar. Een van zijn zonen verhing zich vorig jaar. (Belga/KVDA)

Wie met vragen zit over zelfmoord, kan terecht bij:

De Zelfmoordlijn (02-649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be)

Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content