Leterme vraagt nuancering van diplomaten

De ontslagnemende premier roept hen op het Belgisch imago bij te stellen waar nodig.

Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) heeft de Belgische ambassadeurs en posthoofden in het buitenland maandag opgeroepen het imago van ons land bij te stellen waar nodig nu de vorming van een nieuwe federale regering aansleept.

Leterme vroeg hen ‘in al uw geprivilegieerde contacten de intrinsieke hoedanigheid van België en de Belgische economie naar voren te brengen’.

De Belgische ambassadeurs en posthoofden, die in Brussel zijn voor de traditionele diplomatieke contactdagen, kregen een duidelijke opdracht van de premier.

‘Het is in de komende maanden meer dan ooit belangrijk ons imago bij te stellen waar nodig’, zo zei hij aan de ambassadeurs. Leterme rekent op hen ‘om duidelijk te maken wat de echte situatie is in ons land’ en waar nodig voor ‘nuancering’ te zorgen.

België doet het volgens Leterme immers wel degelijk beter dan de landen die de financiële markten in het vizier hebben genomen. Hij herhaalde dat de Belgische begroting en staatsschuld het beter hebben gedaan dan met de Europese Unie was afgesproken.

De premier stelde ook vast dat België voor het eerst een crisis heeft doorworsteld zonder sterke groei van de werkloosheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content