Le Monde: ‘DNA van Naïm al Hamed in appartement van daders in Schaarbeek’

Naïm al Hamed, op het opsporingsbericht dat naar Europese inlichtingendiensten ging © /

DNA van Naïm al Hamed, een 28-jarige Syriër die onder deze allicht valse identiteit als vluchteling Europa inkwam, is aangetroffen in het appartement in Schaarbeek waar de springstof voor de terreuraanslagen van Brussel werd klaargemaakt. Le Monde vraagt zich af of hij de derde man in Zaventem was.

Het DNA van de man die onder de naam Naïm al Hamed op 20 september 2015 op het Griekse eiland Leros Europa binnenkwam, werd volgens de Franse krant Le Monde aangetroffen in het appartement aan de Max Roosstraat in Schaarbeek van waaruit drie terroristen dinsdag hun taxi namen richting Zaventem. In dat appartement werden later grote hoeveelheden springstof terggevonden.

Op dezelfde 20ste september 2015 kwam, nog altijd volgens Le Monde, ook Sofiane Ayari, alias Mounir Ahmed Alaaj, via Leros in Europa aan. Sofiane Ayari, een valse naam, werd vorige vrijdag, samen met Salah Abdeslam, in Molenbeek gearresteerd.

Bij de aanslagen in Parijs waren ook 2 mensen betrokken die een identiteitsbewijs bij zich hadden dat aan dit Grieks eiland was gecontroleerd, zij het niet op dezelfde dag als Al Hamed en Ayari.

Ontmoeting met Abdeslam

Nog altijd volgens Le Monde wordt vermoed dat Salah Abdeslam Sofiane Ayari en Naïm al Hamed in het Duitse Ulm ging opzoeken in de nacht van 2 op 3 oktober, twee weken na hun aankomst.

De vraag is nu of deze Naïm al Hamed de derde man was in Zaventem, de tweede man bij de aanslag in Maalbeek, of iemand die wel bij de cel betrokken was, maar niet bij de aanslagen aanwezig was.

De Morgen berichtte vrijdagochtend dat het signalement van Naïm al Hamed aan alle Europese inlichtingendiensten was doorgegeven omdat hij betrokken zou geweest zijn bij de aanslagen in Parijs en omdat hij de daders in Brussel geholpen zou hebben. Op dat moment waren er geen details over hem bekend.

(RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content