Kunstenaars tegen het Vlaams-nationalisme

Ze organiseren op 21 januari een evenement in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg.

Een schare kunstenaars organiseert op 21 januari een protestevenement in de KVS om het Vlaams-nationalisme aan te klagen.

Het evenement zal plaatshebben onder de noemer ‘Niet in onze naam’. De initiatiefnemers menen dat er een nieuw, open verhaal nodig is van solidariteit, sociale rechtvaardigheid en culturele diversiteit.

De volledige lijst van deelnemende artiesten wordt op maandag
17 januari bekendgemaakt, maar alvast schrijver Stefan Hertmans, muzikant Stef Kamil Carlen, zanger Will Ferdy, actrice Maaike Neuville en schrijver Dimitri Verhulst zouden hun medewerking hebben toegezegd.

Tickets zijn te verkrijgen via de website van de KVS. Het Vlaams initiatief groeide uit de oproep “Solidariteit maakt een cultuur groot” waar intussen ruim duizend kunstenaars zich achter schaarden.

Eerder riepen enkele studenten van de VUB op tot een manifestatie om het uitblijven van een federale regering aan de kaak te stelleni. Zij willen op zondag 23 januari betogen in Brussel.

Daarnaast is er het initiatief Camping 16, dat toelaat om virtueel een tent te plaatsen voor de Wetstraat 16. Woensdagmorgen telde de website meer dan 21.000 kampeerders.

www.nietinonzenaam.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content