Koning dringt aan op snel akkoord

© Belga

Koning Albert II en formateur Elio Di Rupo onderstrepen de noodzaak om snel een akkoord te bereiken over de begroting en het sociaaleconomisch beleid.

De koning ontving Di Rupo maandagavond op het kasteel van Laken. “De heer Di Rupo heeft verslag uitgebracht over de evolutie van de sociaaleconomische en budgettaire onderhandelingen. De koning en de formateur onderstrepen de noodzaak om snel een akkoord hierover te bereiken”, zo staat in een mededeling die het Paleis na afloop verspreidde.

Di Rupo en de zes partijen die onderhandelen over een nieuwe regering hebben maandag afgesproken dat ze vanaf vrijdagmorgen in begrotingsconclaaf gaan. De komende dagen plant de formateur nog bilaterale contacten met de voorzitters van PS, CD&V, MR, Open VLD, SP.A en CDH.

De onderhandelaars moeten op zoek naar 11,3 miljard euro om de begroting van volgend jaar te doen sluiten met een tekort van 2,8 procent van het bbp. Maandag bleek volgens diverse bronnen dat in principe al over minstens 5,2 miljard euro consensus zou bestaan. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content