Door de fusie van PSA en FCA behoort Peugeot nu tot de derde grootste autogroep ter wereld: Stellantis. Dat creëert nieuwe mogelijkheden inzake technologische innovatie. Zo is de nieuwe Peugeot 308 ook verkrijgbaar als plug-in hybride en vanaf 2023 als full electric. Met als kers op de taart een oogstrelend design.

De transitie naar elektrisch rijden is ingezet, maar heeft nog wel een weg te gaan. VDFin, de financiële dienstverlener van D'Ieteren, springt bij: "Begeleiding op maat is cruciaal. We hebben de ambitie om de Spotify van de mobiliteit te worden."

Twee overnames in korte tijd hebben Opel vleugels gegeven. Na moeilijke jaren is de wederopstanding van het Duitse volumemerk een feit, met modellen die jeugdig en swingend voor de dag komen, en over de allernieuwste aandrijftechnologie en modernste rijhulp- en infotainmentsystemen beschikken. Opel is gewapend voor de toekomst.

Technologische vernieuwing is de rode draad doorheen de geschiedenis van Audi. De baseline 'Vorsprung durch Technik' vat in drie woorden samen waar het Duitse premiummerk voor staat. Audi beschikt over het meest complete geëlektrificeerde gamma en brengt vanaf 2026 enkel nog nieuwe elektrisch aangedreven modellen op de markt.

In een teruglopende markt door corona heeft Volvo opvallend goed gepresteerd. De XC40 is de best verkochte SUV in ons land en tijdens de eerste maanden van 2021 zowaar de meeste verkochte auto. De pure electric varianten XC40 Recharge en C40 Recharge effenen de weg naar de volledige elektrificatie van het Volvo-gamma tegen 2030.

MINI-rijden is a way of life waar duurzame mobiliteit een onderdeel van uitmaakt. Vandaar dat de MINI Electric een kwestie van tijd was, de eerste in een lange rij bovendien want vanaf 2030 gaat MINI volledig elektrisch. Een bewuste keuze.

Kia behoort tot de snelst groeiende automerken. Het geheim achter het succes: toptechnologie tegen een betaalbare prijs in combinatie met vernieuwend en onderscheidend design. Als eerste van zeven e-modellen op basis van het Electric-Global Modular Platform luidt de Kia EV6 een nieuw tijdperk in voor het Zuid-Koreaanse merk.

De beschikbaarheid van laadinfrastructuur is een bepalende factor om de stap naar elektrisch autorijden te zetten. EDI, een dochteronderneming van D'Ieteren, biedt een uitgebreid assortiment oplossingen op maat van de klant dat ervoor zorgt dat laden snel, eenvoudig en efficiënt verloopt.

BMW verpulvert in ons land het ene record na het andere en verkoopt zelfs meer auto's dan de grote volumemerken. De Duitse constructeur speelt perfect in op de snel veranderende markt met uiterst competitieve modellen, deels met 100 procent elektrische aandrijving.

Volkswagen neemt het voortouw bij investeringen in elektromobiliteit en de energietransitie. De Group volgt een ambitieus plan 'Way to Zero', dat de onderneming naar een CO2-uitstoot van nul moet brengen, zowel voor haar modellen als voor haar fabrieken. Modellen die al succesvol zijn en die geen afbreuk doen aan het rijplezier.

DATS 24 bestaat straks 50 jaar en evolueerde in die periode van brandstoffenspecialist van Colruyt Group tot leverancier van energie voor onderweg, thuis en op het werk. DATS 24 maakte naam als wegbereider van duurzame, propere mobiliteit.

Pas sinds vorig jaar in ons land op de markt bekleedt de Polestar 2 nu al plaats twee in de top 10 van de electric leasewagens, wat een sterke prestatie is. Managing director Lies Eeckman spreekt van een vliegende start en beschrijft Polestar als een start-up met 90 jaar ervaring, een subtiele verwijzing naar de verwantschap met Volvo.

Met rijkelijk uitgeruste en betaalbare modellen met een actieradius van bijna 500 kilometer beschikt Hyundai al over een aantrekkelijk gamma elektrische auto's. De nieuwe IONIQ 5 voegt daar een dimensie aan toe en is de voorbode van een nieuwe EV-generatie die onder de merknaam IONIQ op de markt komt.

Vanaf 2025 worden alle nieuwe Jaguar-modellen elektrisch aangedreven. Jaguar wil uitgroeien tot een zuiver elektrisch luxeautomerk met bijzondere aandacht voor duurzaamheid en design nadat het in 2018 met de I-PACE de eerste full electric premium SUV in de markt zette.

De regering heeft gesproken: vanaf 2026 zullen nieuwe bedrijfswagens enkel fiscaal aftrekbaar zijn als zij geen CO2 uitstoten. De aftrek kadert in een groter geheel van maatregelen om de CO2-uitstoot drastisch te reduceren, nodig om de doelstellingen van het Parijse Klimaatakkoord 2020-2050 te kunnen realiseren. Daartoe is ook een snelle switch van brandstof- naar elektrische auto's nodig. Maar zijn wij daar klaar voor?