Jan De Soete (CD&V) – Blankenberge – Uitkerke

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

Volgens mij is de inzet dat Blankenberge en Uitkerke een aangename plaats moeten zijn voor iedereen. We moeten voor iedereen inspanningen leveren , zodat onze stad een thuis wordt voor iedereen.

Als ik mij specifiek naar de jeugd richt dan moeten we er voor zorgen dat ze hier willen blijven wonen. We moeten daarom verder gaan dan initiatieven voor betaalbaar wonen. Je blijft pas ergens wonen als je je verbonden voelt.

Dit kunnen we door onze stad zo in te richten dat kinderen, jongeren en gezinnen er zich kunnen amuseren en goed voelen.
We moeten zorgen dat we ons op een veilige en vlotte manier kunnen verplaatsen in onze stad, naar school en naar het werk.

Kinderen en jongeren moeten zich kunnen uitleven. Voorbeelden zijn de speelduinen, waar JONG CD&V een voortrekkersrol heeft gespeeld en het advies over speelruimte in de stad van de jeugdraad. Deze elementen moeten een onderdeel vormen van een doordachte ruimtelijke ordening voor onze stad.

Ik wil de laatste stap zetten voor de realisatie van het jeugdhuis. Daarnaast moet er ruimte en kansen gecreëerd worden om alle interesses te ontplooien. De oprichting van de werkgroep jongerencultuur in de jeugdraad, onder initiatief van JONG CD&V is een stap in de goede richting.

Alle verenigingen die onze stad rijk is, moeten ondersteund worden. De kans krijgen om hun ideeën en activiteiten uit te voeren.

Iedere inwoner moet zo veel mogelijk betrokken worden bij het leven in de stad en het beleid. Dit kan onder andere door te surfen naar www.desoetejan.be en uw mening door te geven aan mij.

Zo komen we niet alleen tot een goed bestuur, maar vooral tot een slim bestuur die alle mogelijkheden ten volle benut.

Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?

Dit is moeilijk te voorspellen in onze stad, doordat bepaalde politieke formaties verjongd zijn en het politieke landschap herschikt is. Dit wil zeggen dat de kaarten herverdeeld zullen worden.

Ik ben er van overtuigd dat CD&V een sterk lokaal programma heeft dat samen met de inwoners is samengesteld. Het biedt oplossingen voor de toekomst met zin voor realisme en een lange termijn visie voor onze stad.

Onze ploeg is samengesteld uit een grote verscheidenheid van mensen. Van alle leeftijden en uit alle delen van onze stad. Alle kandidaten zetten zich ook al jaren in voor de inwoners van onze stad in de talrijke verenigingen. Een ploeg die zich ten volle wil inzetten voor de ganse gemeenschap.

Het is natuurlijk aan de kiezer en de coalitie die daarna voor een meerderheid zorgt die zal bepalen welk beleid er gevoerd wordt. Dus hoe meer stemmen CD&V krijgt, hoe sterker ze kan doorwegen op het beleid.

Wat speelt in uw gemeente?

De grote uitdagingen zijn: mobiliteit, betaalbaar wonen, openbare ruimte, jeugd, vergrijzing, … en specifiek voor Blankenberge – Uitkerke is de samenhang tussen zeewering en toerisme, landbouw en natuur, tewerkstelling en horeca, …

Hoe pakken we dit aan? Volgens mij is het belangrijk dat dit op een christendemocratische manier gebeurt. Hierdoor krijgt iedereen op een gelijkwaardige manier kansen om zich te ontwikkelen en wordt iedereen geholpen en ondersteunt waar nodig.

Met andere woorden verbinden, verzorgen, versterken en vooruitzien.

Verbinden van de samenleving voor een warme hartverwarmende stad met een sterk verenigingsveld.
Verzorgen van de mensen die hulp nodig hebben.
Versterken van mensen in moeilijkere situaties en mensen de kansen geven om te groeien. Vooruitzien zodat we toekomstige generaties ook een mooie kans in het leven geven.

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat er een beleid wordt gevoerd met visie die jong en dynamisch is. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen – en een foto van uzelf – door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Partner Content