Jan Briers geeft emotionele fout toe bij evacuatie buurtbewoners

De Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers, die geen gelegenheid onbenut laat om te benadrukken dat er geen fouten zijn gemaakt bij de hulpverlening na de giframp in Wetteren, geeft nu voor het eerst toe dat hijzelf een emotionele fout heeft gemaakt bij de dubbele evacuatie van buurtbewoners.

Dat de geëvacueerde bewoners uit twee Wetterse straten twee keer geëvacueerd werden is volgens gouverneur Jan Briers geen strategische, maar wel een emotionele fout geweest. Een aantal bewoners mocht vorige week maandag naar huis, maar op dinsdagmorgen werden ze opnieuw uit hun woning gehaald.

Emotionele fout

De Oost-Vlaamse gouverneur neemt daarvoor de communicatieverantwoordelijkheid op zich, liet hij verstaan op een persconferentie in het crisiscentrum. “Ik vind dat ik een fout heb gemaakt, een emotionele fout rond de twee straten die we twee keer evacueerden”, aldus Briers.

“Strategisch is er geen enkele fout gemaakt. We hebben de mensen eerst naar huis laten gaan omdat alles veilig was in de riolen en de huizen.” Pas de volgende ochtend werd er één insijpeling van het giftige gas ontdekt.

‘Hulpdiensten maakten geen fout’

Briers benadrukte dat de hulpdiensten geen enkele fout maakten. “Maar ikzelf heb het emotioneel moeilijk gehad dat we in die twee straten mensen opnieuw uit hun huizen hebben gehaald.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content