Het Amerika van Trump? Vrouw verwart rekensommen met vliegtuigterreur

© iStock

Een Italiaanse economieprofessor werd in een vliegtuig in de VS aanzien als een terrorist omdat hij zich aan een moeilijke wiskundige vergelijking aan het wagen was.

De angst voor terroristen kent geen grenzen meer. In de Verenigde Staten heeft een (al te) alerte vrouw het opstijgen van een vliegtuig weten uit te stellen omdat naast haar een man zat met getinte (!) huid en bruine, gekrulde (!) haren, en die bovendien cijfers en letters op een papier aan het krabbelen was. Codetaal, dacht de vrouw, denkend aan een jihadversie van Enigma.

De vrouw wendde voor, te ziek te zijn om te reizen en vroeg dat het vliegtuig terug naar de exit-door taxiede. Eens volledig op de begane grond bracht zij de politie op de hoogte van de aanwezigheid van een snood man met snode plannen. De passagier in kwestie bleek een Italiaanse economieprofessor, zekere Guido Menzio, die zich aan een moeilijke vergelijking aan het wagen was.

Donald Trump

Menzio is winnaar van de Carlo Alberto-medaille voor de beste Italiaanse econoom jonger dan 40 jaar. Hij doceert aan de universiteit van Pennsylvania. Volgens de Italiaan is het soort misverstand waarvan hij slachtoffer was, toe te schrijven aan het antimigranten- en antimoslimdiscours van Donald Trump.

Vorige maand had zich een gelijkaardig incident voorgedaan. Toen werd een student uit het vliegtuig gezet omdat hij voor het opstijgen een telefoongesprekje aan het voeren was in het Arabisch. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content