Eetstoornissen zoals boulimia en anorexia komen veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Volgens Amerikaans onderzoek zouden per 100 patiënten met een eetstoornis 'slechts' 10 tot 15 mannen aan de aandoening lijden. Maar Britse onderzoekers denken dat het aantal mannen met een eetstoornis veel hoger ligt en het enkel een 'vooroordeel' is dat alleen vrouwen ernstige eetproblemen hebben. Mannen worden daarom veel minder erkend in hun aandoening en krijgen vaak te laat of zelfs helemaal geen hulp.

Niet dat eetstoornissen bij mannen minder ernstig zijn. Ook zij tellen dwangmatig calorieën, vreten zich vol en braken na het eten. Vaak gaat er echter pas een belletje rinkelen als zij door ondervoeding in het ziekenhuis terechtkomen. Maar niet alleen de patiënten zelf hebben het moeilijk om hun probleem in te zien. Ook hun reguliere huisarts denkt niet snel aan een eetstoornis als een man op consultatie komt.

Het wordt dus tijd dat de 'vervrouwelijking' van eetstoornissen een halt wordt toegeroepen, concluderen de onderzoekers.

Bron: Medical News Today

Eetstoornissen zoals boulimia en anorexia komen veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Volgens Amerikaans onderzoek zouden per 100 patiënten met een eetstoornis 'slechts' 10 tot 15 mannen aan de aandoening lijden. Maar Britse onderzoekers denken dat het aantal mannen met een eetstoornis veel hoger ligt en het enkel een 'vooroordeel' is dat alleen vrouwen ernstige eetproblemen hebben. Mannen worden daarom veel minder erkend in hun aandoening en krijgen vaak te laat of zelfs helemaal geen hulp. Niet dat eetstoornissen bij mannen minder ernstig zijn. Ook zij tellen dwangmatig calorieën, vreten zich vol en braken na het eten. Vaak gaat er echter pas een belletje rinkelen als zij door ondervoeding in het ziekenhuis terechtkomen. Maar niet alleen de patiënten zelf hebben het moeilijk om hun probleem in te zien. Ook hun reguliere huisarts denkt niet snel aan een eetstoornis als een man op consultatie komt. Het wordt dus tijd dat de 'vervrouwelijking' van eetstoornissen een halt wordt toegeroepen, concluderen de onderzoekers.Bron: Medical News Today