Drie op vier kinderen eten te weinig fruit

Uit onderzoek blijkt dat een op drie volwassenen en drie op vier kinderen niet de aanbevolen twee porties fruit per dag eten.

Bijna een op de drie volwassenen en drie op de vier kinderen eten te weinig fruit. Dat maakte Veiling Hoogstraten bekend op een persconferentie. De Belg lust vooral vooral appels, bananen en aardbeien.

Veiling Hoogstraten peilde met onderzoeksbureau iVox naar de fruiteetgewoonten van 1.000 Belgen. Daaruit blijkt dat zij – tegen beter weten in – niet de aanbevolen twee porties per dag eten. Bij volwassenen geeft 30 procent aan minstens twee stukken fruit per dag te eten. Bij kinderen daalt dat naar een op de vier. Mannen eten vaker te weinig fruit dan vrouwen.

De Belg eet vooral appels (78 procent), gevolgd door bananen (70 procent) en aardbeien (68 procent). Minder populair zijn mango (37 procent), bosvruchten (24 procent) en ananas (12 procent). Driekwart van de Belgen eet fruit omdat het lekker is en bijna 4 op de 10 haalt gezondheidsvoordelen aan.

Kiwibes

De klant kijkt bij zijn aankoop vooral naar versheid (74 procent), het seizoenskarakter (54 procent), de prijs (49 procent) en het gemak om de vrucht te eten (26 procent). Vanwege dat laatste aspect, het eetgemak, promoot Veiling Hoogstraten al enkele jaren de kiwibes, een vrucht afkomstig uit Zuidoost-Azië. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content