Filip Dewinter waarnemer bij Turkse verkiezingen

Filip Dewinter (L) bij de Pegida-betoging in Gent © Belga Image

Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter reist naar Turkije als internationaal waarnemer bij de nakende verkiezingen. Federale politieagenten vergezellen hem om zijn veiligheid te garanderen.

Vlaams Belang politicus Filip Dewinter woont zondag de verkiezingen in Turkije bij als internationale waarnemer. Om zijn veiligheid te garanderen, wordt hij omringd door enkele manschappen van de federale politie, schrijft Gazet van Antwerpen.

Samen met Peter Van Rompuy (CD&V) zal Filip Dewinter naar Turkije reizen van 4 tot 8 juni. ‘Ik ga niet naar Turkije als slippendrager van Erdogan, wel om het regime te bekritiseren’, citeert Zaman Vandaag het Kamerlid. Al geeft de politicus toe dat zijn aanwezigheid, als lid van een anti-islam partij, wel ‘een beetje tricky business is’. ‘We zien wel hoe het verloopt.’

Dewinter wordt tijdens zijn trip vergezeld door twee federale politieagenten die moeten instaan voor zijn veiligheid.

Verwacht wordt dat de partij van huidig president Recep Tayyip Erdogan (AKP) opnieuw de verkiezingen zal winnen. Al krijgt de partij concurrentie van de nieuwe Koerdische partij HDP. Hoewel de HDP een kleine partij is, kan ze het de AKP moeilijk maken als ze de kiesdrempel van 10 procent behaalt. (AVE)

Partner Content