Faycal Cheffou dag na vrijlating opnieuw opgepakt, en opnieuw vrijgelaten

Faycal Cheffou © Belga

Faycal Cheffou, de man die enkele dagen aangehouden werd als mogelijke verdachte van de aanslagen in Brussel en Zaventem maar vrijgelaten werd, is een dag na zijn vrijlating opnieuw opgepakt en opnieuw vrijgelaten.

Dat wordt bevestigd door de politie. De man was binnengedrongen in de woning van een vriend maar had daar de toestemming voor zodat hem niets kon verweten worden.

Faycal Cheffou werd vorige week donderdag opgepakt voor het gebouw van het federaal parket en onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat de speurders vermoedden dat hij de “man met het hoedje” was, die samen met zelfmoordterroristen Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui te zien is op bewakingsbeelden van Brussels Airport. Maandag bleek dat die piste geen stand hield, zodat de man werd vrijgelaten.

In bed

Dinsdagavond werd de man echter al opnieuw opgepakt in Merchtem. Buurtbewoners hadden immers een man een flat zien binnendringen en de politie verwittigd. Toen die de deur inbeukte, trof ze Cheffou in bed aan. Volgens de man had hij van een vriend de toestemming gekregen om in de flat te verblijven, om aan de pers te ontsnappen, en had die vriend hem gezegd dat hij de flat langs achteren mocht binnengaan omdat hij zelf niet thuis was.

Cheffou werd meegenomen voor verhoor maar toen de bewuste vriend het verhaal bevestigde, werd hij weer vrijgelaten. Volgens de kranten was er toevallig eerder die dag een huiszoeking in dezelfde flat, die zou kaderen in een terrorisme-onderzoek dat losstaat van de onderzoeken naar de aanslagen in Brussel en Parijs. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content