Een van daders aanslagen Brussel werkte als jobstudent in Europees Parlement

Europees parlement, Brussel © BELGA

Een van de daders van de terroristische aanslagen in Brussel heeft jaren geleden nog als jobstudent in het Europees Parlement gewerkt. Dat deelde de instelling mee.

“Een van de daders van de terreuraanvallen in Brussel werkte zes en zeven jaar geleden telkens een maand lang voor een schoonmaakbedrijf waarmee het Europees Parlement toen samenwerkte”, zegt woordvoerder van het Europees Parlement Jaume Duch. “Hij werkte als schoonmaker in het parlement gedurende één maand in 2009 en één maand in 2010.”

Volgens een bron dichtbij het onderzoek gaat het om Najim Laachraoui, die zich opblies in de luchthaven van Zaventem.

Geen strafblad

De schoonmaakfirma had een bewijs voorgelegd waaruit bleek dat toen nog geen strafblad had, zo wordt benadrukt

Laachraoui wordt ervan verdacht dat hij de explosieven heeft vervaardigd voor de aanslagen van 13 november in Parijs en die van 22 maart in Brussel. Het DNA van Laachraoui werd aangetroffen op explosief materiaal dat gebruikt werd in onder meer concertzaal Bataclan. Ook zou Laachraoui de avond van de aanslagen in Parijs in contact hebben gestaan vanuit Brussel met de daders.

In september vorig jaar werd hij gecontroleerd aan de Hongaars-Oostenrijkse grens met sleutelverdachte Salah Abdeslam en Mohamed Belkaïd, de Algerijn die omkwam in het safehouse in Vorst waar Salah Abdeslam zich zou verscholen hebben. Laachraoui en Belkaïd hadden toen valse papieren. Onder een valse naam huurde hij een safehouse in het Naamse Auvelais. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content