‘Diamantclub rond Bart De Wever moet ophouden mensen iets wijs te maken’

John Crombez (SP.A) © BELGA

Kandidaat SP.A-voorzitter en voormalig staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez, vindt dat N-VA de diamentsector te veel ‘ongemoeid’ laat wat fiscale fraude betreft.

‘De diamantclub rond Bart De Wever moet ophouden mensen iets wijs te maken.’ Dat zei SP.A-fractieleider John Crombez in VTM NIEUWS. De kandidaat-voorzitter bij SP.A vindt dat regeringspartij N-VA de diamantsector te veel ‘ongemoeid’ laat.

‘Men moet ophouden aan de mensen te zeggen dat men niet anders kan dan de facturen te verhogen en een indexsprong in te voeren, terwijl men zaken zoals in de diamant ongemoeid laat’, aldus Crombez verwijzend naar het aandeel van de diamantairs in SwissLeaks.

Volgens Crombez heeft staatssecretaris voor de bestrijding van de fiscale fraude, Elke Sleurs (N-VA), laten verstaan dat de diamantsector ‘al meer dan genoeg gecontroleerd wordt’. Die uitspraak is bij Sleurs in het verkeerde keelgat geschoten.

Sleurs: ‘Doelbewust fout geciteerd’

‘Meneer Crombez beweert dat ik zou gezegd hebben dat de diamantsector al meer dan genoeg gecontroleerd is. Hij citeert mij doelbewust verkeerd’, zegt ze. ‘Ik heb gezegd dat de diamanthandel nu de meest gecontroleerde sector is. Meer zelfs, gelet op de fraudegevoeligheid, hebben we de federale overheidsdienst Economie gevraagd de sector nog eens onder de loep te nemen. Goud en diamant staan zeker op de prioriteitenlijst van te controleren sectoren.’

Volgens de N-VA-politica zijn John Crombez en Bruno Tobback bezig aan ‘een wedstrijdje om ter strafste socialist’ puur voor ‘intern partijpolitiek gebruik’. ‘En blijkbaar horen daar lage, op niets gebaseerde insinuaties bij. Pijnlijk om te zien, maar ja’, verzucht Sleurs. (Belga/AVE)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content