‘Dat CD&V kinderen gebruikt om hun ouders te bereiken voor politieke doelen, kan niet’

Marianne Thyssen op de CD&V-gezinsdag in Plopsaland in 2010. © Belga

In 10.000 brievenbussen in Vlaanderen viel de voorbije dagen een uitnodiging in de bus voor de CD&V-gezinsdag in Plopsaland, persoonlijk gericht aan kinderen tussen 6 en 8 jaar. Dat is ‘not done’, vindt de oppositie.

Het is volgens Het Nieuwsblad niet de eerste keer dat CD&V kinderen, ook van niet-partijleden, een dergelijke uitnodiging stuurt. Dat kan voor oppositiepartijen Groen en SP.A niet door de beugel. “Dat CD&V kinderen gebruikt om hun ouders te bereiken voor politieke doelen, gaat voor mij absoluut niet”, zegt Vlaams parlementslid Elke Van den Brandt (Groen).

Ook SP.A vindt het ‘not done’. Katia Segers zei op Twitter: “CD&V stuurt zesjarigen uitnodiging voor Plopsaland. Zelfs indien wettelijk, wat met het ethische aspect? Niet echt mediawijs.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Volgens Steffen Van Roosbroeck, de woordvoerder van de partij, doet CD&V niets wat niet mag. “Zoals elk jaar nodigen we op onze gezinsdag, dit jaar op 22 mei, ook niet-leden uit”, klinkt het. “Als mensen zich daar ongemakkelijk bij voelen, dan willen we ons daarvoor excuseren. Onze bedoeling is om gezinnen aan te spreken die geen lid zijn, maar die op die manier misschien wel op een positieve ervaring met onze partij in contact komen.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content