Regisseur Charlie Dewulf: ‘Ooit probeerde ik het uit te maken, nu is hij de man van mijn leven’

‘Ik leg niet langer de focus op hoe mijn lichaam eruitziet.’ © Illustratie Studio Chapo

Charlie Dewulf is regisseur van Liefdestips aan mezelf en is nu te zien in Celebrity MasterChef Vlaanderen (Play4).

Hebt u een concreet idee of voorstel om de wereld te verbeteren?

Betaal consultaties bij de psycholoog volledig terug.

Wat is uw grootste prestatie?

Het is iets kleins, maar toch: tijd vrijmaken om een hele dag op stap te gaan met mijn broer. Vroeger was ik een echte workaholic, maar sinds het overlijden van mijn mama, en later ook mijn papa, probeer ik meer tijd te maken. Ook voor mezelf, als ik bijvoorbeeld merk dat ik te verdrietig ben.

Wat is uw grootste mislukking?

Ooit probeerde ik het uit te maken met mijn lief, maar dat is mislukt. Daar ben ik nu heel blij om, want hij is de man van mijn leven.

Hebt u al eens overwogen om te emigreren?

Mijn lief is half-Brits, dus het vraagstuk over waar we zouden wonen heeft wel even op tafel gelegen. Uiteindelijk heeft België gewonnen, want wij hebben betere frieten.

Doet u iets bijzonders voor het milieu?

Mealpreppen: ik maak eten in grote hoeveelheden en vries veel in. Een uitgekiend plan met recepten op basis van Colruyt-hoeveelheden, zodat ik niets hoef weg te gooien.

Wat is het ergste wat u over uzelf op sociale media hebt gelezen?

Dat ik een narcist ben. Normaal lees ik die comments nooit. Maar in de podcast Lotte gaat diep heb ik eens iets gezegd over overspel wat nadien uit zijn context werd gehaald, waarna die commentaren volgden. Eerst moest ik er heel hard om lachen, maar daarna kroop het toch onder mijn vel.

Praat u weleens tegen uw huisdier?

We hebben een hamster en volgens mijn lief lijk ik op hem: ik verstop overal zakdoekjes, hij eten. Ik heb een loopband onder mijn bureau, hij een loopwiel. En we eten allebei met twee handjes. Daarover praten we, de hamster en ik.

Van welke beslissing hebt u het meest spijt?

Dat ik mijn mama niet heb gebeld op de dag voor ze suïcide pleegde.

Hebt u ooit al eens een zelfhulpboek gelezen?

Véél! Het laatste was Allemaal autcasts van Magali De Reu. Vorig jaar kreeg ik de diagnose van ADHD en autisme en dat boek heeft me erg geholpen: het kijkt naar de bredere impact op je leven en focust op sterkte.

Welk kunstwerk – boek, film, muziek, schilderij… – heeft u het meest geraakt of gevormd?

Door Le fabuleux destin d’Amélie Poulain ben ik filmmaker geworden. Ik was een jaar of 13 en het was zo inspirerend om eens iets anders te ontdekken dan de zoveelste Amerikaanse blockbuster.

Wat vindt u het moeilijkste aan de liefde?

Loslaten en niet bang zijn voor conflicten. Intussen heb ik veel bijgeleerd, maar vroeger wilde ik altijd de controle bewaren.

Vindt u seks overschat?

Absoluut niet, maar het moet passen binnen een groter geheel: alleen met seks trek je het niet in een langdurige relatie.

Hoe is het laatste contact met uw ouders verlopen?

Mijn mama stierf in juli 2022, mijn papa bijna exact één jaar geleden, beiden door suïcide. Het laatste moment met mijn mama was bijna onbenullig: ze kwam iets afzetten op de stoep en wilde niet storen. Met mijn papa heb ik wel nog een lang gesprek gevoerd.

Doet u iets bijzonders voor uw gezondheid?

Sporten – op die loopband, en met gewichten – en gezond eten. Al leg ik niet langer de focus op hoe mijn lichaam eruitziet, wel op hoe ik me voel.

Wat hebt u geleerd in het leven?

Dat ik mijn gevoelens serieus mag nemen.

Lees meer over:
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content