Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck

© VTM

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: actrice Marie Vinck.

1. Welk boek neemt u zelf mee op vakantie?

Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck
© .

Wachten op de barbaren van J.M. Coetzee. Ik besef wel dat de meeste mensen graag wat lichte materie meenemen op reis, maar dat is bij mij helemaal anders. Als ik iets lees, wil ik ook echt iets meemaken. En dat heb ik bij dit boek. Het is heftig en vrij zwaar. Maar toch word je er niet ongelukkig van, net omdat het zo prachtig geschreven is. Een meesterwerk.

2. Welk boek raadt u de Knack-lezer aan?

Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck
© .

Eigenlijk vind ik het zo moeilijk kiezen. Ik ben net op reis geweest en heb wel vijf goede boeken gelezen, die ik stuk voor stuk wil aanraden. Maar als eerste tip ga ik dan toch voor Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans. Ik heb daar het luisterboek van opgezet in de auto op weg naar Italië. Het is ontroerend, tragisch en grappig tegelijk. Het is eigenlijk het verhaal van een geoloog die op onderzoek uitgaat. Aanvankelijk schrikte dat me af, omdat ik droog wetenschappelijk gedoe verwachtte. Dat bleek het allesbehalve te zijn.

Onmisbare vakantielectuur volgens actrice Marie Vinck
© .

En omdat ik het niet laten kan, wil ik toch nog een tweede tip geven. Speciaal voor die mensen die willen ontspannen met een boek en eens hard willen lachen. Geachte heer M. van Herman Koch. Een vrolijk verhaal en een echte pageturner, want soms hoeft het niet meer te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content