Marc Rummens start nieuw Leuvens boekencafé

Marc Rummens ruilt zijn vroegere boekhandel De Dry Coppen in voor een nieuw en groter pand Barbóék eventjes verder in de straat. © Facebook

Zondagnamiddag 7 juni gaat in Leuven ‘Barbóék’, een nieuwe boekhandel, open die gerund wordt door vertaler Marc Rummens en ex-Van Halewyck-redactrice Lies Van den Berghe.

Vlaamse boekhandelaars met grote kennis van zaken engageren zich de laatste tijd meer en meer voor het betere boek. ‘Barbóék’, de boekhandel die zondag in de Leuvense Schrijnmakersstraat van start gaat, heet de nieuwste parel aan de kroon van onafhandelijke boekenzaken.

De 60-jarige Marc Rummens ruilt boekhandel De Dry Coppen vanaf zondag 7 juni in voor een groter pand even verder in de straat en doopt het om tot ‘Barbóék’ waar ook een barista de meest gesofisticeerde koffies schenkt. Een trend die tegenwoordig in is: welke Vlaamse boekhandel serveert geen koffie, zou je stilaan gaan denken.

Literaire lekkerbek

Rummens is een door de wol geverfde rot in het vak die ooit nog de stripboekhandel Gobelijn uitbaatte. Hij is een literaire lekkerbek en vertaalde 25 jaar geleden Franz Werfels sensitieve roman ‘Het bleekblauwe handschrift van een vrouw’ uit het Duits. Ook zijn partner Lies van den Berghe weet van wanten. Zij was jarenlang redactrice voor uitgeverij Van Halewyck.

Vanaf 14u op zondag 7 juni is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de nieuwe boekhandel.

Frank Hellemans

Partner Content