Knack Focus elke dag op Boekenbeurs

Op de boekenbeurs ontvangt Knack Focus elke middag spraakmakende auteurs. Op de Knack Focusdag, op 3 november, trekken we alle registers open, met onder meer Stefan Brijs, Jos Bouveroux, Walter van den Broeck en Johan Van Overtveldt.

Knack Focusdag, 3 november

12 u, Oranje Zaal: Pieter De Poortere (Boerke).De Poortere demonstreert zijn tekenkunst en voorziet die van tekst en uitleg.

13 u, Oranje Zaal: Sven Mary en Walter Van Steenbrugge. Twee van de advocaten die Margot Vanderstraeten interviewde in haar boek Het geweten van strafpleiters. Knack-journaliste Ann Peuteman peilt naar dat geweten, hun beweegredenen en ervaringen.

14 u, Oranje Zaal: Jos Bouveroux. Ann Peuteman heeft het met hem over het dagelijkse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog, naar aanleiding van het onlangs verschenen speciale Knack-nummer Stad in oorlog.

15 u, Knack-stand (hal 4): Walter van den Broeck. Van den Broeck praat over de nieuwe verfilming van zijn Groenten uit Balen.

15 u, Oranje Zaal: Stefan Brijs. Frank Hellemans interviewt Stefan Brijs over zijn nieuwste roman, Post voor mevrouw Bromley, een aangrijpend verhaal over moed en lafheid, hoop en vriendschap, gemis en verlangen, tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog.

16 u, Knack-stand (hal 4): Jan Delvaux. Knack Focus-hoofdredacteur Karel Degraeve praat met popjournalist Delvaux over diens boek Belpop, en de vaderlandse muziekscene van nu en straks.

17 u, Rode Zaal: Johan Van Overtveldt. Kanaal Z-anchor Véronique Goossens praat met de Knack-hoofdredacteur over zijn boek Het einde van de euro.

18 u, Oranje Zaal: Gita Deneckere. Hubert van Humbeeck praat met Gita Deneckere over het roerige leven van koning Leopold I, over wie zij dit jaar een lijvige biografie publiceerde. Op basis van Leopolds persoonlijke brieven tekent Deneckere het portret van een melancholische vorst die als geen ander het persoonlijke met het politieke wist te verweven.

19 u, Blauwe Zaal: Bart Van Loo. Piet Piryns interviewt Bart Van Loo over zijn eigenzinnige kijk op bekende Franse chansons. Uw muzikale geheugen wordt live opgefrist door het optreden van Eddy et les Vedettes.

Knack Focus Uur van de Literatuur

Elke dag om 15 uur op de Knackstand (hal 4)

Maandag 31 oktober: Herman Brusselmans.

Philip Hoorne vraagt Herman Brusselmans naar het recept van zijn veelschrijverij – en om een antwoord op Jeroen Brouwers’ reprimande aan zijn adres.

Dinsdag 1 november: Eef Lanoye en Marion Bloem.

Lanoye (Sterrenogen) en Marion Bloem (Meer dan mannelijk) praten over vrouwelijke versus mannelijke erotiek.

Woensdag 2 november: Annelies Verbeke en Stijn Tormans.

Een gesprek naar aanleiding van 20 onder 35 en 20 onder 40, twee nieuwe bundels van jong literair talent uit Nederland en Vlaanderen.

Donderdag 3 november: Walter van den Broeck en (om 16 uur) Jan Delvaux.

Van den Broeck praat over de nieuwe verfilming van zijn Groenten uit Balen. Knack Focus-hoofdredacteur Karel Degraeve praat met popjournalist Delvaux over diens boek Belpop, en de vaderlandse muziekscene van nu en straks.

Vrijdag 4 november: Paul Claes.

Knack-huisdichter en literatuurencyclopedist Paul Claes presenteert in een gesprek met Frank Hellemans zijn honderdste boek, C.

Zaterdag 5 november: Jan Van Loy.

Maarten Dessing interviewt Jan Van Loy over Ik, Hollywood, zijn grote filmroman.

Zondag 6 november: Kader Abdolah.

Maarten Dessing in gesprek met Abdolah over zijn nieuwste roman, De koning.

Maandag 7 november: Paul Baeten Gronda.

Tine Hens in gesprek met Gronda over zijn jongste roman Onder vrienden.

Dinsdag 8 november: Mark Schaevers.

Michel Leen peilt bij Schaevers (Hugo Claus, de man achter het masker) naar de echte Claus.

Woensdag 9 november: Herman Pleij.

De emeritus hoogleraar publiceerde net Anna Bijns van Antwerpen en praat uitgebreid over de eigenzinnige zestiende-eeuwse schrijfster.

Donderdag 10 november: Mark Van Tongele en Koenraad Goudeseune.

Philip Hoorne ontvangt twee dichters pur sang.

Vrijdag 11 november: Paul Jambers.

Michiel Leen praat met de tv-legende die dit jaar met De ontsporing zijn romandebuut maakte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content