Dirk Braeckman

Dirk Braeckman is zowel fotograaf als schilder. Hoewel hij zich uiteindelijk op de fotografie heeft toegelegd, benadert hij zijn medium met een schildersblik.

Dirk Braeckman

Uitgeverij: Roma Publications

Aantal pagina’s: 384

Prijs: 55 euro

ISBN: 978-90-774-5967-6

Zijn donkere kamer is evengoed een atelier, want Braeckman manipuleert zijn negatieven. Zo accentueert hij de textuur door extreem licht, pixels, krassen of stof nadrukkelijk in de prints op te nemen en er unieke beelden van te maken. Bovendien abstraheren de matte grijs- en zwarttonen de gefotografeerde onderwerpen.

De anonieme verlaten interieurs, naakten, portretten en landschappen vertolken een persoonlijke belevingswereld, die de kijker uitnodigt om er zich in te verliezen. Het werk van Dirk Braeckman moet je dan ook live beleven – bijvoorbeeld nog tot 8 januari in Museum M in Leuven.

Het boek is een fraai souvenir, zij het wel een van uitzonderlijke waarde. Dit fotoboek houdt het midden tussen een overzichts- en een kunstenaarsboek, waarin beelden werden opgenomen die nooit eerder werden afgedrukt, getoond en (nog) geen titel hebben.

Piet Goethals

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content