Criminelen wassen miljoenen euro wit in Antwerpen

© Belga

Het Antwerpse parket voert een onderzoek naar de goudhandeltjes in en rond het Centraal Station. Vele van deze handelszaken spelen een cruciale rol in het witwassen van miljoenen euro crimineel geld.

Het Antwerpse parket voert een onderzoek naar de goudhandeltjes in en rond het Centraal Station. Vele van deze handelszaken spelen een cruciale rol in het witwassen van miljoenen euro crimineel geld. Dat bericht Gazet van Antwerpen. Drugshandelaars uit alle omliggende landen laten hun bergen crimineel geld via goudhandeltjes in en rond het Centraal Station passeren. “In de Scheldestad wordt zo goed als alle crimineel geld uit Duitsland, Nederland en België witgewassen. Ook uit Frankrijk. Het gaat om miljoenen euro’s per dag. Het crimineel geld is vooral afkomstig van drugs, maar ook van mensenhandel en prostitutie, namaakgoederen en fiscale en sociale fraude”, aldus de speurders.

Ook helers sturen hun mannetjes naar Antwerpen om gestolen goud en juwelen van de hand te doen. Die twee criminele circuits van geld en goud maken van Antwerpen de draaischijf in het witwassen van Europees misdaadgeld.

Het Antwerpse parket heeft in verband met dubieuze geld- en goudtransacties verschillende onderzoeken lopen.

Ook de NMBS heeft problemen met de goudwinkeltjes in het station. Twintig van de veertig zaken werden in gebreke gesteld omdat ze geen huur betalen. Zeven zijn er al definitief gesloten. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content