Brussels Airport klaar om weer op te starten: ten vroegste zaterdag weer vluchten

© belga

Brussels Airport is weer operationeel, ten vroegste zaterdag kan er weer gevlogen worden.

De luchthaven Brussels Airport is “operationeel klaar” voor een gedeeltelijke heropstart van de passagiersvluchten, maar er zullen ten vroegste zaterdagochtend weer reizigers kunnen vertrekken of landen. “De bevoegde instanties moeten nog een formele beslissing nemen over de heropstartdatum”, meldt de luchthavenuitbater in een persbericht.

De test met 800 vrijwillige luchthavenmedewerkers, die dinsdag werd uitgevoerd, werd de afgelopen dagen geëvalueerd door Brussels Airport Company, de openbare brandweerdiensten, het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV), de Federale Politie en Defensie.

‘Op een paar dagen tijd is een tijdelijke infrastructuur gebouwd die de luchthaven toelaat om 800 vertrekkende passagiers per uur te ontvangen, of 2,5 miljoen vertrekkende passagiers per jaar.’ Dat is ongeveer 20% van de normale capaciteit van Brussels Airport, laat Brussels Airport weten.

Op dinsdag 22 maart vonden twee bomaanslagen plaats in de luchthaven. Sindsdien worden alle passagiersvluchten afgeleid naar andere luchthavens. (belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content