Brussels Airport blijft ook woensdag gesloten voor passagiersvluchten

Brussels Airport © Reuters

Er zullen ook woensdag nog geen passagiersvluchten kunnen vertrekken of landen op Brussels Airport. Dat heeft de luchthaven dinsdag meegedeeld.

Een week geleden vonden twee bomaanslagen plaats in de luchthaven. Sindsdien worden alle passagiersvluchten afgeleid naar andere luchthavens. Omdat de vertrekhal door de aanslagen maandenlang onbruikbaar zal zijn, werkt Brussels Airport naarstig aan een check-inalternatief om de luchthavens minstens gedeeltelijk te kunnen laten heropstarten. Dat alternatief werd dinsdag getest door 800 luchthavenmedewerkers, maar die test laat blijkbaar nog niet toe om woensdag al opnieuw passagiersvluchten uit te voeren.

Een woordvoerder van Brussels Airport kon nog geen extra informatie geven over de beslissing. Bij bronnen nabij de luchthaven is te horen dat het grootste probleem nog ligt bij de veiligheidscontrole bij aankomst. Die zou nog een bottleneck creëren. De check-in zelf en de bagagebehandeling zouden daarentegen vrij vlot verlopen.

Volgens het alternatieve scenario zouden vertrekkende passagiers via tijdelijke constructies naar de gelijkvloerse zone van de Connector worden gebracht. Daar is een ruimte ingericht met tijdelijke incheckbalies waar ze zich kunnen aanmelden voor hun vlucht en ook hun bagage kunnen afzetten. Van daaruit gaat het via een diensttrap naar het bekende screeningplatform van de Connector, die ongeschonden uit de aanslagen kwam. Daar vindt de controle van personen en handbagage plaats en vanaf daar volgen passagiers het gewone traject. Voor de aankomende passagiers wordt er gekeken naar een oplossing per bus via een hangar. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content