Boudewijn controleerde en blokkeerde telefoontjes Albert en Paola

Volgens het tv-programma Royalty zou koning Boudewijn de telefoongesprekken van prins Albert en prinses Paola hebben afgetapt.

Koning Boudewijn liet het telefoonverkeer van prins Albert en prinses Paola controleren. Dat bericht het tv-programma Royalty. Hij liet de gesprekken naar kasteel Belvédère afleiden naar het paleis in Brussel, zodat hij kon bepalen met wie ze belden.

Het VTM-programma Royalty is in het bezit van een document waaruit blijkt dat de telefoonlijnen van de verschillende kastelen van de koninklijke familie langs een centrale in het paleis in Brussel lopen. Die telefooncentrale bestond al onder koning Leopold III, maar Boudewijn zou ze hebben gebruikt om telefoontjes te blokkeren.

Huwelijksproblemen

Koning Boudewijn zou met name zijn schoonzus hebben geviseerd. De relatie tussen prins Albert en prinses Paola maakte een moeilijke periode door en Paola had in die dagen een andere kennissenkring dan haar man. Door middel van de telefooncentrale zou koning Boudewijn nummers van sommige van Paola’s vrienden hebben geblokkeerd. (YD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content