Op naar meer Standaard Boekhandel wil in 2012 uitbreiden, zowel wat betreft fysieke winkels als online verkoop, aldus Boekblad. De keten is al jaren marktleider, maar volgens CEO Frans Schotte is het plafond nog niet bereikt. Hij zei eind december in een interview met Knack dat hij bovenop de 140 vestigingen die de boekhandel momenteel heeft, ten minste tien nieuwe wil creëren. Zoon Geert Schotte, die zich afgelopen periode heeft beziggehouden met de eind oktober gelanceerde webwinkel, zal de online activiteiten verder uitbouwen. Ook het succes van de klantenkaart moet de keten mee helpen groeien. Volgens Frans Schotte wil Standaard Boekhandel meer een-op-een communiceren met haar klanten.

In 2011 steeg de verkoop van boeken in de Standaard-winkels met 2 procent. 'Sinds de jaren tachtig is de omzet altijd gestegen', aldus Schotte.

De Groene redt De Gids
Het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer neemt het literaire tijdschrift 'De Gids' over, zo meldt de Nederlandse krant NRC Handelsblad. Het voortbestaan van het 175 jaar oude tijdschrift was onzeker omdat het in 2013 geen subsidies meer zal ontvangen. De Gids blijft een onafhankelijk blad en zal zoals nu 8 keer per jaar verschijnen als bijlage bij De Groene Amsterdammer. Het tijdschrift werd tot nu toe gemaakt door vijf onbetaalde redacteurs, in de toekomst zal dat één betaalde redacteur zijn. Huidig redacteur Dirk van Weelden bevestigt dat het blad zonder deze stap ten dode opgeschreven was.


(Bron: persberichten)

Marijke Anrijs

Op naar meer Standaard Boekhandel wil in 2012 uitbreiden, zowel wat betreft fysieke winkels als online verkoop, aldus Boekblad. De keten is al jaren marktleider, maar volgens CEO Frans Schotte is het plafond nog niet bereikt. Hij zei eind december in een interview met Knack dat hij bovenop de 140 vestigingen die de boekhandel momenteel heeft, ten minste tien nieuwe wil creëren. Zoon Geert Schotte, die zich afgelopen periode heeft beziggehouden met de eind oktober gelanceerde webwinkel, zal de online activiteiten verder uitbouwen. Ook het succes van de klantenkaart moet de keten mee helpen groeien. Volgens Frans Schotte wil Standaard Boekhandel meer een-op-een communiceren met haar klanten. In 2011 steeg de verkoop van boeken in de Standaard-winkels met 2 procent. 'Sinds de jaren tachtig is de omzet altijd gestegen', aldus Schotte. De Groene redt De Gids Het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer neemt het literaire tijdschrift 'De Gids' over, zo meldt de Nederlandse krant NRC Handelsblad. Het voortbestaan van het 175 jaar oude tijdschrift was onzeker omdat het in 2013 geen subsidies meer zal ontvangen. De Gids blijft een onafhankelijk blad en zal zoals nu 8 keer per jaar verschijnen als bijlage bij De Groene Amsterdammer. Het tijdschrift werd tot nu toe gemaakt door vijf onbetaalde redacteurs, in de toekomst zal dat één betaalde redacteur zijn. Huidig redacteur Dirk van Weelden bevestigt dat het blad zonder deze stap ten dode opgeschreven was. (Bron: persberichten) Marijke Anrijs