Het zomerse kunstenfestival Watou, met sinds jaar en dag een sterk poëtische inslag, zal vanaf 2017 een winterfestival organiseren in Damme. Damme werd in 1997 het eerste boekendorp in Vlaanderen en wil nu samen met Watou-organisator Jan Moeyaert op dit elan verdergaan en een literatuurfestival in de winter van 2017 organiseren.

Tijl Uilenspiegel

Damme, thuisstad van Tijl Uilenspiegel, heeft iets met literatuur. Het creëerde naar het voorbeeld van het Waalse Redu eigen boekendorpactiviteiten - met bouquinisten en antiquaren - maar verleden jaar was er ook al het literair angehauchte 'Hervonden tijd'-festival waar Watou-intendant Moeyaert trouwens aan meewerkte.

Literaire kerstmarkt?

Die samenwerking smaakte blijkbaar naar meer en daarom kiest Damme ervoor om een winterfestival te organiseren naar het voorbeeld van grote broer Watou met zijn succesvol kunstenfestival. De interdisciplinaire insteek zal ervoor zorgen dat de poëzie wordt ingebed in beeldende kunst, video-art en andere kunsten. En waarom ook niet met een vleugje kerstmarkt?

Frank Hellemans

Het zomerse kunstenfestival Watou, met sinds jaar en dag een sterk poëtische inslag, zal vanaf 2017 een winterfestival organiseren in Damme. Damme werd in 1997 het eerste boekendorp in Vlaanderen en wil nu samen met Watou-organisator Jan Moeyaert op dit elan verdergaan en een literatuurfestival in de winter van 2017 organiseren.Tijl UilenspiegelDamme, thuisstad van Tijl Uilenspiegel, heeft iets met literatuur. Het creëerde naar het voorbeeld van het Waalse Redu eigen boekendorpactiviteiten - met bouquinisten en antiquaren - maar verleden jaar was er ook al het literair angehauchte 'Hervonden tijd'-festival waar Watou-intendant Moeyaert trouwens aan meewerkte.Literaire kerstmarkt?Die samenwerking smaakte blijkbaar naar meer en daarom kiest Damme ervoor om een winterfestival te organiseren naar het voorbeeld van grote broer Watou met zijn succesvol kunstenfestival. De interdisciplinaire insteek zal ervoor zorgen dat de poëzie wordt ingebed in beeldende kunst, video-art en andere kunsten. En waarom ook niet met een vleugje kerstmarkt?Frank Hellemans