Dat blijkt uit een mededeling van Artcurial, dat samen met Spink de veiling organiseert.

Het belangrijkste werk is een voorbereidende schets die Hergé gemaakt heeft voor de fresco die in 1979 gerealiseerd werd in het Centre Culturel Wallonie-Bruxelles in Parijs. Op die tekening zijn zowat alle belangrijke personages uit de Kuifje-reeks te zien. Geschat wordt dat die schets tussen de 800.000 en 1,2 miljoen euro zal opbrengen.

Ander hoogtepunt wordt een schets uit het Kuifje-album 'Cokes in voorraad'. Er wordt voorts ook een ensemble geveild van tien Kuifje-tekeningen die gemaakt werden voor postkaarten die in 1967 werden uitgegeven (schatting: 9.000 tot 14.000 euro per exemplaar).

Daarnaast gaan in Hongkong ook tekeningen van nog enkele andere Belgische striptekenaars onder de hamer. Zo worden onder meer nog een pagina uit 'Het gele teken' - het bekendste stripverhaal uit de Blake en Mortimer-reeks van Edgar P. Jacobs - en een schets van Guust Flater door Franquin geveild. Tot slot wordt ook een tekening in Chinese inkt van Jean Roba per opbod verkocht. Het gaat om een afbeelding van Billie (de hond uit de reeks Bollie en Billie) die voor de cover van het stripweekblad Robbedoes werd gemaakt.

Het is niet voor het eerst dat op een veiling in Hongkong aandacht wordt besteed aan de Belgische striptekenaars. Een jaar geleden werd daar een originele zwart-wittekening uit het Kuifje-album 'De blauwe lotus' voor 1,1 miljoen euro geveild. (Belga)

Dat blijkt uit een mededeling van Artcurial, dat samen met Spink de veiling organiseert.Het belangrijkste werk is een voorbereidende schets die Hergé gemaakt heeft voor de fresco die in 1979 gerealiseerd werd in het Centre Culturel Wallonie-Bruxelles in Parijs. Op die tekening zijn zowat alle belangrijke personages uit de Kuifje-reeks te zien. Geschat wordt dat die schets tussen de 800.000 en 1,2 miljoen euro zal opbrengen. Ander hoogtepunt wordt een schets uit het Kuifje-album 'Cokes in voorraad'. Er wordt voorts ook een ensemble geveild van tien Kuifje-tekeningen die gemaakt werden voor postkaarten die in 1967 werden uitgegeven (schatting: 9.000 tot 14.000 euro per exemplaar). Daarnaast gaan in Hongkong ook tekeningen van nog enkele andere Belgische striptekenaars onder de hamer. Zo worden onder meer nog een pagina uit 'Het gele teken' - het bekendste stripverhaal uit de Blake en Mortimer-reeks van Edgar P. Jacobs - en een schets van Guust Flater door Franquin geveild. Tot slot wordt ook een tekening in Chinese inkt van Jean Roba per opbod verkocht. Het gaat om een afbeelding van Billie (de hond uit de reeks Bollie en Billie) die voor de cover van het stripweekblad Robbedoes werd gemaakt. Het is niet voor het eerst dat op een veiling in Hongkong aandacht wordt besteed aan de Belgische striptekenaars. Een jaar geleden werd daar een originele zwart-wittekening uit het Kuifje-album 'De blauwe lotus' voor 1,1 miljoen euro geveild. (Belga)