Betaald ‘vaccinatieverlof’ mogelijk tot eind dit jaar

Knack.be stelt drie vragen over de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 aan elke politicus die de strijd aangaat: Wat is de inzet van de verkiezingen? Wie wint en wie verliest? Wat speelt in uw gemeente?

Werknemers die zich laten vaccineren, zullen daar betaald ‘vaccinatieverlof’ voor kunnen opnemen en dit voor de tijd nodig om zich te laten vaccineren. Vakbonden en werkgevers hebben daar vrijdag een akkoord over bereikt.

Werknemers die worden opgeroepen om zich te vaccineren tijdens de werkuren, krijgen het recht om afwezig te zijn op het werk. En dat gedurende de tijd nodig om zich te laten vaccineren, zo kwamen vakbonden en werkgevers overeen binnen de Nationale Arbeidsraad. Een advies vertrekt nu richting minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). De werkgever kan de afwezigheid niet weigeren, maar de werknemer moet wel een aantal voorwaarden vervullen. Zo moet de werknemer onmiddellijk het tijdslot van de vaccinatie delen met de werkgever. De uitnodiging en bevestiging van de afspraak dienen als bewijs. Het vaccinatieverlof geldt tot eind dit jaar, en kan worden verlengd tot 1 juli volgend jaar.

(Belga)

Partner Content