Het ongeval gebeurde rond middernacht. Een vrachtwagen reed in op de staart van een file, die door de werkzaamheden in Grimbergen was ontstaan, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het wegdek is in Strombeek beschadigd na een ongeval met drie vrachtwagens en twee personenwagens, waarbij twee doden en een zwaargewonde vielen. Verschillende voertuigen gingen in de vlammen op. Het wegdek moet over een oppervlakte van zo'n 300 vierkante meter hersteld worden maar die werkzaamheden zullen waarschijnlijk niet voor de middag kunnen beginnen, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Omrijden via Antwerpen

Door het ongeval is het verkeer op de binnenring volledig versperd ter hoogte van Strombeek-Bever. Het verkeer moet aan het knooppunt Strombeek-Bever de snelweg verlaten. Daarna moeten de autobestuurders de omleiding via een zijbaan volgen. Het zal wellicht nog enige tijd duren voordat de rijbaan weer kan worden vrijgemaakt.

Het Verkeerscentrum raadt autobestuurders daarom aan om via de Buitenring te rijden. Voor de verplaatsingen tussen Gent en Hasselt wordt aangeraden om via Antwerpen om te rijden.

'Moeilijk te voorspellen hoelang de werken zullen duren'

'De takelwerken zijn nog volop bezig en het wegdek moet hersteld worden', aldus Bruyninckx. 'Het Agentschap Wegen en Verkeer streeft ernaar de rijbaan voor de avondspits weer vrij te maken, maar het is moeilijk te voorspellen hoelang de werken juist gaan duren.'

et verkeer kan op de binnenring enkel via de zijrijbaan rijden. 'Dat zorgt voor een file tot in Groot-Bijgaarden en een uur extra reistijd', aldus de woordvoerder. 'We raden de automobilisten nog steeds aan om de omleidingen te volgen via de buitenring, zelfs al staan daar ondertussen ook al files.' Op de buitenring is het ondertussen 30 minuten aanschuiven tussen Eigenbrakel en Hoeilaart en er staat een file voor de wegenwerken in Anderlecht, 'maar het is toch beter dat het verkeer verspreid wordt'.

Het verkeer dat van Gent naar Hasselt moet, wordt aangeraden om via Antwerpen te rijden. 'We zien bovendien dat de bestuurders die vanuit Leuven komen ervoor kiezen om niet via de ring te rijden, maar op het einde van de E40 Brussel de stad in te rijden. Dat zorgt ook daar voor files', zegt Bruyninckx.

(Belga/RR/NSK)

Het ongeval gebeurde rond middernacht. Een vrachtwagen reed in op de staart van een file, die door de werkzaamheden in Grimbergen was ontstaan, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Het wegdek is in Strombeek beschadigd na een ongeval met drie vrachtwagens en twee personenwagens, waarbij twee doden en een zwaargewonde vielen. Verschillende voertuigen gingen in de vlammen op. Het wegdek moet over een oppervlakte van zo'n 300 vierkante meter hersteld worden maar die werkzaamheden zullen waarschijnlijk niet voor de middag kunnen beginnen, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Door het ongeval is het verkeer op de binnenring volledig versperd ter hoogte van Strombeek-Bever. Het verkeer moet aan het knooppunt Strombeek-Bever de snelweg verlaten. Daarna moeten de autobestuurders de omleiding via een zijbaan volgen. Het zal wellicht nog enige tijd duren voordat de rijbaan weer kan worden vrijgemaakt. Het Verkeerscentrum raadt autobestuurders daarom aan om via de Buitenring te rijden. Voor de verplaatsingen tussen Gent en Hasselt wordt aangeraden om via Antwerpen om te rijden.'Moeilijk te voorspellen hoelang de werken zullen duren''De takelwerken zijn nog volop bezig en het wegdek moet hersteld worden', aldus Bruyninckx. 'Het Agentschap Wegen en Verkeer streeft ernaar de rijbaan voor de avondspits weer vrij te maken, maar het is moeilijk te voorspellen hoelang de werken juist gaan duren.' et verkeer kan op de binnenring enkel via de zijrijbaan rijden. 'Dat zorgt voor een file tot in Groot-Bijgaarden en een uur extra reistijd', aldus de woordvoerder. 'We raden de automobilisten nog steeds aan om de omleidingen te volgen via de buitenring, zelfs al staan daar ondertussen ook al files.' Op de buitenring is het ondertussen 30 minuten aanschuiven tussen Eigenbrakel en Hoeilaart en er staat een file voor de wegenwerken in Anderlecht, 'maar het is toch beter dat het verkeer verspreid wordt'. Het verkeer dat van Gent naar Hasselt moet, wordt aangeraden om via Antwerpen te rijden. 'We zien bovendien dat de bestuurders die vanuit Leuven komen ervoor kiezen om niet via de ring te rijden, maar op het einde van de E40 Brussel de stad in te rijden. Dat zorgt ook daar voor files', zegt Bruyninckx.(Belga/RR/NSK)