In het Oost-Vlaamse Berlare zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens tussen 12 en 14 jaar gewond geraakt nadat de wagen waarin ze zaten uit de bocht ging. Dat zegt de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers. Eén van de kinderen zat aan het stuur van de wagen. Bij het ongeval raakte één kind zwaargewond, de andere drie liepen lichte verwondingen op.

Het incident gebeurde tijdens een controle in het kader van de Oost-Vlaamse Verkeersveilige Nacht, die de BOB-campagne van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid ondersteunt. De wagen reed met hoge snelheid voorbij een controlepost, waarop de politie de achtervolging inzette, aldus gouverneur Briers.

"Tijdens de achtervolging is de wagen uit de bocht gegaan en gecrasht," zegt Briers. "De vier inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek te gaan om vier Roemeense jongens tussen de 12 en 14 jaar."

Volgens het parket van Dendermonde probeerde de minderjarige bestuurder een alcoholcontrole te ontwijken. De wagen ging uit de bocht, zo bevestigt ook het parket. "De kinderen raakten hierbij gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Niemand verkeert in levensgevaar.

De precieze omstandigheden van het ongeval en het feit dat deze kinderen 's nachts alleen in een wagen op de baan waren, worden nader onderzocht", aldus parketwoordvoerder Antoon Schotsaert. Omdat het om minderjarigen gaat, geeft het parket geen verdere details.

De volledige resultaten van de controles tijdens de Verkeersveilige Nacht worden later bekendgemaakt. De lokale politie van Aalst meldt dat in hun zone drie procent van de bestuurders een positieve ademtest aflegde. Vier rijbewijzen werden ingetrokken, waaronder dat van een bestuurder die achteruit probeerde te rijden op de afrit van de autosnelweg om aan de controle te ontsnappen. (Belga/EE)

In het Oost-Vlaamse Berlare zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens tussen 12 en 14 jaar gewond geraakt nadat de wagen waarin ze zaten uit de bocht ging. Dat zegt de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers. Eén van de kinderen zat aan het stuur van de wagen. Bij het ongeval raakte één kind zwaargewond, de andere drie liepen lichte verwondingen op.Het incident gebeurde tijdens een controle in het kader van de Oost-Vlaamse Verkeersveilige Nacht, die de BOB-campagne van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid ondersteunt. De wagen reed met hoge snelheid voorbij een controlepost, waarop de politie de achtervolging inzette, aldus gouverneur Briers. "Tijdens de achtervolging is de wagen uit de bocht gegaan en gecrasht," zegt Briers. "De vier inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. Het bleek te gaan om vier Roemeense jongens tussen de 12 en 14 jaar." Volgens het parket van Dendermonde probeerde de minderjarige bestuurder een alcoholcontrole te ontwijken. De wagen ging uit de bocht, zo bevestigt ook het parket. "De kinderen raakten hierbij gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Niemand verkeert in levensgevaar. De precieze omstandigheden van het ongeval en het feit dat deze kinderen 's nachts alleen in een wagen op de baan waren, worden nader onderzocht", aldus parketwoordvoerder Antoon Schotsaert. Omdat het om minderjarigen gaat, geeft het parket geen verdere details. De volledige resultaten van de controles tijdens de Verkeersveilige Nacht worden later bekendgemaakt. De lokale politie van Aalst meldt dat in hun zone drie procent van de bestuurders een positieve ademtest aflegde. Vier rijbewijzen werden ingetrokken, waaronder dat van een bestuurder die achteruit probeerde te rijden op de afrit van de autosnelweg om aan de controle te ontsnappen. (Belga/EE)