In de senaatscommissie Institutionele Aangelegenheden ging het de hele dag over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde, het enige onderdeel van het dossier BHV dat nog niet helemaal rond is.

Onafgebroken bezwaren

De vergadering eindigde iets na 23.30 uur. Het woord werd grotendeels gemonopoliseerd door Karl Vanlouwe (N-VA), maar vooral Bart Laeremans (Vlaams Belang), die vanaf 16.30 uur bijna onafgebroken zijn bezwaren tegen de wettekst uiteenzette.

De twee oppostitieleden kregen weerwerk van de 'institutionele meerderheid'. Vooral Bert Anciaux (sp.a) en staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) kwamen herhaaldelijk scherp uit de hoek.

Ellenlange discussies

Vooral de nieuwe verdeling tussen Nederlandstalige en Franstalige magistraten in afwachting van de werklastmeting zorgden voor ellenlange discussies. Laeremans en Vanlouwe had tientallen concrete vragen die nu door de regering beantwoord moeten worden. (Belga/TV)

In de senaatscommissie Institutionele Aangelegenheden ging het de hele dag over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde, het enige onderdeel van het dossier BHV dat nog niet helemaal rond is.Onafgebroken bezwaren De vergadering eindigde iets na 23.30 uur. Het woord werd grotendeels gemonopoliseerd door Karl Vanlouwe (N-VA), maar vooral Bart Laeremans (Vlaams Belang), die vanaf 16.30 uur bijna onafgebroken zijn bezwaren tegen de wettekst uiteenzette. De twee oppostitieleden kregen weerwerk van de 'institutionele meerderheid'. Vooral Bert Anciaux (sp.a) en staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) kwamen herhaaldelijk scherp uit de hoek.Ellenlange discussies Vooral de nieuwe verdeling tussen Nederlandstalige en Franstalige magistraten in afwachting van de werklastmeting zorgden voor ellenlange discussies. Laeremans en Vanlouwe had tientallen concrete vragen die nu door de regering beantwoord moeten worden. (Belga/TV)