Volgens koningskenner Jan van Den Berghe wordt Frans Van Daele de nieuwe kabinetschef van de koning. "Een intellectueel zwaargewicht", noemt hij hem op vrt.

Als diplomaat verdedigde Van Daele ons land bij een hele hoop internationale instellingen. De laatste jaren was hij kabinetschef bij Europees president Herman Van Rompuy.

Jacques van Ypersele de Strihou was dertig jaar kabinetschef, twintig jaar bij de huidige koning Albert en daarvoor bij Boudewijn. Op zijn 76-jarige leeftijd stapt hij mee op met koning Albert. De jongere Van Daele moet net als prins Filip voor verjonging en een frisse wind zorgen binnen de monarchie.

De kabinetschef van de koning is belast met het opvolgen van de politieke en administratieve materies en onderhoudt de contacten met de regering en de politieke, syndicale en industriële wereld. (AVE)

Volgens koningskenner Jan van Den Berghe wordt Frans Van Daele de nieuwe kabinetschef van de koning. "Een intellectueel zwaargewicht", noemt hij hem op vrt. Als diplomaat verdedigde Van Daele ons land bij een hele hoop internationale instellingen. De laatste jaren was hij kabinetschef bij Europees president Herman Van Rompuy. Jacques van Ypersele de Strihou was dertig jaar kabinetschef, twintig jaar bij de huidige koning Albert en daarvoor bij Boudewijn. Op zijn 76-jarige leeftijd stapt hij mee op met koning Albert. De jongere Van Daele moet net als prins Filip voor verjonging en een frisse wind zorgen binnen de monarchie. De kabinetschef van de koning is belast met het opvolgen van de politieke en administratieve materies en onderhoudt de contacten met de regering en de politieke, syndicale en industriële wereld. (AVE)