Toch geen Vlaamse kindpremie dit jaar

21/02/12 om 07:20 - Bijgewerkt om 07:20

Het uitstellen van de kindpremie tot volgend jaar is een van de besparingen in de Vlaamse begroting.

De Vlaamse kindpremie komt er dit jaar dan toch niet. Het is een van de opmerkelijke ingrepen die deel uitmaken van de begrotingscontrole. Dat bericht De Tijd.

De Vlaamse regering zal pas na de krokusvakantie communiceren over de bijsturing van haar begroting. Maar volgens diverse bronnen is er een akkoord over de grote lijnen. Het uitstellen van de kindpremie tot volgend jaar is een van de besparingen, aldus De Tijd.

Daardoor moeten Vlaamse gezinnen met jonge kinderen een jaar langer wachten op een eenmalige premie van 150 tot 200 euro per kind.

Stokpaardje N-VA

De N-VA heeft lang vastgehouden aan de invoering van de premie, ondanks veelvuldig protest. De Vlaams-nationalisten zien de kindpremie als een verdere uitbouw van een eigen Vlaamse sociale zekerheid. Onder druk van haar coalitiepartners is de N-VA toch bereid om ze dit jaar te laten vallen.

In ruil zijn CD&V en SP.A volgens de krant bereid te besparen bij De Lijn. De vervoersmaatschappij moet dit jaar haar eigen tekort dekken. En vanaf volgend jaar moet ze zelf op zoek naar meer inkomsten, luidt het.

Vlaamse begroting uit rood houden

Om de Vlaamse begroting uit de rode cijfers te houden worden ook een reeks uitgaven bevroren en worden successierechten sneller geïnd. (Belga/SD)

Onze partners