Uit het onderzoek, dat van juni tot december 2014 werd gevoerd door het Centrum voor Informatie over de Media (CIM), blijkt Knack opnieuw meer mensen te kunnen bekoren. Elke week bekijken maar liefst 658.299 mensen Knack, Knack Weekend en Knack Focus.

Knack stijgt met 5 procent in vergelijking met de eerste helft van 2014. Knack Weekend stijgt zelfs met 8 procent en het bereik van Knack Focus gaat er met 12 procent op vooruit. Het Knack-pakket is bovendien een van de weinige bladen in Vlaanderen dat groeit in bereik.

'Dit is een bewijs dat de verjonging die we systematisch hebben doorgevoerd werkt,' zegt Patrick Betrains, marketingmanager van Knack. 'Zo proberen we steeds meer de 18 tot 30-jarigen aan te spreken door samenwerkingen aan te gaan met partners die een jonger profiel hebben. Met Knack Focus zijn we bijvoorbeeld duidelijk aanwezig op tal van muziekfestivals.'

Ook de Roulartatitel 'Krant van West-Vlaanderen' groeit met 6 procent. Het bereik van de andere Roularta-titels is grotendeels stabiel gebleven met minder dan 5 procent evolutie.

Ook verkoop stijgt

Het CIM gaat twee keer per jaar na hoeveel mensen een krant of magazine lezen of bekijken. Een medium wordt immers vaak door verschillende mensen gelezen en digitale abonnementen kunnen op meerdere dragers binnen een gezin worden geraadpleegd. De cijfers, die niet hetzelfde zijn als de verkoopcijfers, zijn belangrijk voor het bepalen van advertentietarieven.

Sinds het laatste kwartaal van 2014 groeit echter ook de losse verkoop via kiosk en krantenwinkel van Knack opnieuw, zo meldt moederbedrijf Roularta. De verkoop van het blad bleef de laatste jaren relatief stabiel dankzij een hoog percentage abonnementen terwijl de meeste andere kranten en weekbladen in Vlaanderen al verschillende achtereenvolgende jaren te kampen hebben met een dalende verkoop. (TE)

Uit het onderzoek, dat van juni tot december 2014 werd gevoerd door het Centrum voor Informatie over de Media (CIM), blijkt Knack opnieuw meer mensen te kunnen bekoren. Elke week bekijken maar liefst 658.299 mensen Knack, Knack Weekend en Knack Focus. Knack stijgt met 5 procent in vergelijking met de eerste helft van 2014. Knack Weekend stijgt zelfs met 8 procent en het bereik van Knack Focus gaat er met 12 procent op vooruit. Het Knack-pakket is bovendien een van de weinige bladen in Vlaanderen dat groeit in bereik. 'Dit is een bewijs dat de verjonging die we systematisch hebben doorgevoerd werkt,' zegt Patrick Betrains, marketingmanager van Knack. 'Zo proberen we steeds meer de 18 tot 30-jarigen aan te spreken door samenwerkingen aan te gaan met partners die een jonger profiel hebben. Met Knack Focus zijn we bijvoorbeeld duidelijk aanwezig op tal van muziekfestivals.'Ook de Roulartatitel 'Krant van West-Vlaanderen' groeit met 6 procent. Het bereik van de andere Roularta-titels is grotendeels stabiel gebleven met minder dan 5 procent evolutie. Het CIM gaat twee keer per jaar na hoeveel mensen een krant of magazine lezen of bekijken. Een medium wordt immers vaak door verschillende mensen gelezen en digitale abonnementen kunnen op meerdere dragers binnen een gezin worden geraadpleegd. De cijfers, die niet hetzelfde zijn als de verkoopcijfers, zijn belangrijk voor het bepalen van advertentietarieven.Sinds het laatste kwartaal van 2014 groeit echter ook de losse verkoop via kiosk en krantenwinkel van Knack opnieuw, zo meldt moederbedrijf Roularta. De verkoop van het blad bleef de laatste jaren relatief stabiel dankzij een hoog percentage abonnementen terwijl de meeste andere kranten en weekbladen in Vlaanderen al verschillende achtereenvolgende jaren te kampen hebben met een dalende verkoop. (TE)