Siegfried Bracke (N-VA) volgt Isabelle De Clerq op als fractieleider van de partij in de Gentse gemeenteraad. Dat besliste de Gentse N-VA-afdeling. De Clercq kon het fractieleiderschap niet meer combineren met haar advocatenpraktijk.

Bracke, met 8.570 voorkeursstemmen (2012) het absolute stemmenkanon voor de Gentse N-VA, liet na de verkiezingen Isabelle De Clercq als fractieleider voorgaan. De Clercq, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in de Gentse gemeenteraad, staat bekend voor haar dossierkennis en doorzettingsvermogen.

'Hartverscheurende keuze'

"Isabelles ervaring in de gemeenteraad is voor een fractie met zoveel nieuwe mensen van onschatbare waarde", zegt Bracke. "Met die ervaring, maar ook met haar gedrevenheid en inzet heeft ze voor de negen N-VA-verkozenen de toon gezet."

De Clercq zet echter een stap opzij als fractieleider omdat de combinatie met haar advocatenpraktijk onhaalbaar blijkt. "Ik voel mij na meer dan twintig jaar gemeenteraad nog altijd zeer gemotiveerd, maar helaas moet een mens soms hartverscheurende keuzes maken", zegt De Clercq.

"De combinatie met de advocatenpraktijk is ondoenbaar zwaar. Ik ben tegelijk trots op onze fractie: we staan er. Vriend en vijand zullen dat bevestigen. En met Siegfried Bracke aan het hoofd zullen we tegen deze meerderheid constructief oppositie blijven voeren." (Belga/AVE)

Siegfried Bracke (N-VA) volgt Isabelle De Clerq op als fractieleider van de partij in de Gentse gemeenteraad. Dat besliste de Gentse N-VA-afdeling. De Clercq kon het fractieleiderschap niet meer combineren met haar advocatenpraktijk.Bracke, met 8.570 voorkeursstemmen (2012) het absolute stemmenkanon voor de Gentse N-VA, liet na de verkiezingen Isabelle De Clercq als fractieleider voorgaan. De Clercq, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in de Gentse gemeenteraad, staat bekend voor haar dossierkennis en doorzettingsvermogen. "Isabelles ervaring in de gemeenteraad is voor een fractie met zoveel nieuwe mensen van onschatbare waarde", zegt Bracke. "Met die ervaring, maar ook met haar gedrevenheid en inzet heeft ze voor de negen N-VA-verkozenen de toon gezet." De Clercq zet echter een stap opzij als fractieleider omdat de combinatie met haar advocatenpraktijk onhaalbaar blijkt. "Ik voel mij na meer dan twintig jaar gemeenteraad nog altijd zeer gemotiveerd, maar helaas moet een mens soms hartverscheurende keuzes maken", zegt De Clercq. "De combinatie met de advocatenpraktijk is ondoenbaar zwaar. Ik ben tegelijk trots op onze fractie: we staan er. Vriend en vijand zullen dat bevestigen. En met Siegfried Bracke aan het hoofd zullen we tegen deze meerderheid constructief oppositie blijven voeren." (Belga/AVE)